Tenis

Martina Navratilova pobijedila rak

Martina Navratilova pobijedila rak
Foto: Twitter / Printscreen | Martina Navratilova pobijedila rak

Teniskoj legendi Martini Navratilovoj, kojoj je dijagnostifikovan rak dojke i grla, izjavila je da nema raka u intervjuu s Pirsom Morganom.

66-godišnja naturalizovana Amerikanka rođena u Čehoslovačkoj u aprilu je za "Tennis.com" rekla da ima dijagnozu raka, ali je dodala da su oboje verzije opake bolesti izlječive.

To nije bio prvi put da je osamnaestostrukoj pobjednici Grend slem turnira u pojedinačnoj konkurenciji dijagnostifikovan rak. 

2010. godine imala je rak dojke, ali šest mjeseci kasnije procijenjeno je da je to postalo jasno. "Dvostruki udarac je ozbiljan, ali popravljiv, i nadam se povoljnom ishodu. Smrdiće neko vrijeme, ali boriću se svime što imam", rekla je Navratilova tada.

Sada, u intervjuu koji će biti emitovan u utorak, citirana je od strane "The Guardian" i "Sky Sports", kada je rekla: "Koliko oni (doktori) znaju, nemam raka."

Navratilova, deveterostruka osvajačica Vimbldona u pojedinačnoj konkurenciji, dodatno je otkrila kakvo je stanje nakon dijagnoze.

"Bila sam u totalnoj panici tri dana misleći da možda neću dočekati sljedeći Božić. Pala mi je na pamet lista svih stvari koje sam željela učiniti. I ovo može zvučati stvarno plitko, ali bila sam kao, 'OK, zašto je***i auto, želim li stvarno voziti ako živim godinu dana?", rekla je Martina, prenosi "Sports".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije