Tenis

Međedović u glavnom žrijebu Rima

Međedović u glavnom žrijebu Rima
Foto: Tanjug/AP | Međedović je u glavnom žrijebu Rima

Srpski teniser Hamad Međedović uspešno je prebrodio posljednje kolo kvalifikacija za masters u Rimu. Hamad je u dva seta bio bolji od Amerikanca Džej-Džeja Vulfa, pa će se od srijede takmičiti u prvom kolu glavnog žrijeba ovog prestižnog turnira.

Meč je trajao 75 minuta, a Međedović je slavio rezultatom 6:1, 6:4.

Sada će 20-godišnji Novopazarac imati šansu da dodatno popravi plasman, budući da se trenutno nalazi na 121. mjestu ATP liste. U prvom kolu kvalifikacija bio je bolji od Kamila Uga Karabelija.

Odlično je igrao Međedović u prvom setu i odmah je napravio dva brejka, pa je poveo sa 5:0. U oba navrata (i u drugom i u četvrtom gemu) iskoristio je prvu brejk-loptu.

U drugom setu Hamad je ključni brejk napravio pri rezultatu 4:4 (iz četvrte prilike u istom gemu), a zatim rutinski došao do pobjede u gemu u kojem je servirao.

Titulu je na prošlogodišnjem izdanju turnira u Rimu osvojio Danil Medvedev. Ruski teniser je u finalu bio bolji od Holgera Runea. Đoković je prošle godine u ‘’Foro Italiku“ došao do četvrtfinala, gdje ga je zaustavio upravo Rune.

Novak je u prošlosti šest puta osvajao masters u Rimu, posljednji put 2022. godine, kada je u finalu bio bolji od Stefanosa Cicipasa. Najuspješniji igrač u istoriji ovog turnira je Rafael Nadal sa 10 titula.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije