Tenis

Medvedev: Federer se oduvijek brinuo samo za svoje interese

Medvedev: Federer se oduvijek brinuo samo za svoje interese
Foto: Tanjug/AP | Medvedev: Federer se oduvijek brinuo samo za svoje interese

Ruski teniser Danil Medvedev otkrio je šta misli o Novaku Đokoviću, a šta o Rodžeru Federeru.

Medvedev je govorio o situaciji koja je kulminirala tokom Indijan Velsa i Majamija ove godine, kada je odlučeno da predsjednik ATP Kris Kermod od 2020. godine više neće vršiti tu funkciju.

Tada su mediji spekulisali da je predsjednik Savjeta igrača Novak Đoković bio glavni predstavnik "talasa" koji je bio za smjenu Britanca, a Medvedev je rekao šta misli o tome.

"Đoković se značajno posvetio svemu tome. Za Nadala ne znam, a Federer se oduvijek brinuo samo za svoje interese, što je normalno. On je zbog toga tu gdje jeste. Da se brinuo o drugim stvarima ne bi imao 20 Grend slem titula. Đoković razmišlja o tenisu, ali i o Top 100 igrača kojima pokušava da obezbijedi više novca kroz nagradne fondove. To, doduše, govorim bez dokaza", rekao je Medvedev tokom jednog intervjua za Eurosport.

Dvadesettrogodišnji Rus kaže da je moguće da je Novak bio za smjenu Kermoda.

"Moguće da je to istina. Zbog toga postoji Savjet igrača. Koliko ja znam, predstavnici turnira su glasali da Kris ostane. Krisa sam upoznao privatno, ali nikada nisam znao kakav je u stvari. Zbog toga je potreban Savjet igrača, a Rafa i Federer nisu u njemu. Oni mogu samo da pričaju (šta misle)", dodao je Medvedev.

U istom intervjuu Medvedev je otkrio kako je potrošio prvu značajan novac koji je zaradio od nagrada.

"Dok sam igrao Fjučers moji roditelji su bili u nezavidnoj situaciji. Želio sam da im pomognem. Ranije sam uglavnom išao u prodavnice i govorio: 'Vau, koliko su lijepe ove farmerke od 300 evra'. Ali, nisam mogao da ih kupim. Poslije Vimbldona 2017, kada sam pobijedio Stena Vavrinku i dobio mnogo novca, otišao sam u Filip Plejn i potrošio 10.000 evra", otkrio je Danil.

(b92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije