Tenis

Medvedev izgubio, Đoković ostaje prvi

Medvedev izgubio, Đoković ostaje prvi
Foto: Tanjug/AP | Medvedev izgubio, Đoković ostaje prvi

Ruski teniser Danil Medvedev eliminisan je sa Mastersa u Indijan Velsu, pošto je od njega u osmini finala bolji bio Grigor Dimitrov (4:6, 6:4, 6:3).

Osvajač posljednjeg Grend slema imao je šansu da eventualnom titulom u pustinji smjeni, 1. novembra, Novaka Đokovića na čelu ATP liste, ali od toga neće biti ništa.

Medvedev je doživio neshvatljiv krah, koji je krenuo krajem drugog seta, pri rezultatu 6:4, 4:1 za njega.

Izgubio je osam gemova zaredom, prekinuo na momenat crni niz, ali to je bilo sve od njega - Dimitrov je relativno lako priveo meč kraju.

Bugarin će u četvrtfinalu igrati protiv Poljaka Hurberta Hurkača, koji će od ponedjeljka biti 10. teniser svijeta, na poziciji iznad Rodžera Federera.

Medvedev je do prvog seta na ovom meču stigao zahvaljujući brejku napravljenom odmah, na samom startu duela.

Suočavao se poslije i sam sa tri brejk lopte, ali ih je sve spasio i poslije 48 minuta igre poveo 1-0 u setovima.

Drugi dio igre je započeo na isti način, tako što je oduzeo servis rivalu. Ipak, u narednom gemu Bugarin mu je uzvratio istom mjerom.

Činilo se da će Medvedevu dva uzastopna brejka u nastavku biti dovoljna za rutinsku pobjedu, međutim, 28. igrač svijeta se nije predavao.

Najprije je vratio jedan brejk, unio nervozu u igru Medvedeva, a onda napravio još jedan. Taj nalet osvajač US opena jednostavno nije mogao da zaustavi.

Sjajna igra Dimitrova, u kombinaciji sa Danilovim greškama i pet vezanih gemova donijela su Bugarinu izjednačenje u setovima.

Nastavio je Grigor sa dobrom igrom i u trećem setu, napravio brejk i stekao lijepu prednost.

Stigao je do još jednog u međuvremenu, servirao za meč, ali je Medvedev u posljednji čas uspio da produži duel.

Taj "produžetak" meča nije mnogo trajao, pošto je popularni Griša u drugom gemu, u kojem je servirao za pobjedu, bio mnogo sigurniji, te duel poslije dva časa i 16 minuta riješio u svoju korist, piše B92.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije