Tenis

Medvedev najavio napad na Đokovića: Uspjeću kad-tad

Medvedev najavio napad na Đokovića: Uspjeću kad-tad
Foto: Tanjug/AP/Arhiva | Medvedev najavio napad na Đokovića: Uspjeću kad-tad

Ruski teniser Danil Medvedev propustio je prvu priliku da postane broj jedan na svijetu, bar nakratko.

Šampion US opena nije uspio da osvoji Masters u Indijan Velsu i bar na sedam dana preuzme tron od Novaka Đokovića, pošto mu se ispriječio Bugarin Gregor Dimitrov.

Medvedev kaže da ga to nije isfrustriralo, bez obzira na to što je izgubio praktično dobijen meč kada je pri vođstvu u setovima imao prednost 4:1.

"Nisam uznemiren što nisam postao prvi reket svijeta. Međutim, istina je da mi je to prvi cilj. Nadam se da ću kad-tad uspjeti. Jasno je da je Novaku nešto promaklo, ali je ove sezone osvojio tri Grend slem titule i igrao finale u četvrtom. Pošteno je da ostane prvi, najviše ima poena", priznao je Medvedev.

Priznaje da će biti teško da to ostvari ove sezone.

"Koliko znam, matematičke šanse postoje. Ipak, Novak je zaslužio da godinu završi kao prvi", iskren je Moskovljanin.

Rus ne bježi od toga da svrgne Đokovića sa vrha.

"Glavni cilj mi je da na svakom turniru napredujem i pokazujem najbolji tenis. Želim da osvojim što više titule, budem prvi na svijetu i što duže na toj poziciji.

Ali ne možete da pobijedite svaki turnir zaredom. To je nemoguće. Cilj je pobijediti što je više moguće i konstantno se usavršavati".

Upitan je i da li misli da je prošlo vrijeme "velike trojke".

"Kad-tad će prevlast 'velike trojke' proći sama od sebe. Nisam ja odlučio da takvo vrijeme dolazi, već je vidljivo. Nadal i Federer su sezonu prerano završili zbog povreda, propustili su US open. Ako pogledamo posljednjih 20 Grend slem turnira, uglavnom su pobjednici bili iz 'velike trojke'. Vjerovatno će nam biti lakše jer stare. Međutim, Novak može da pobijedi svakoga sa 34 godine", zaključio je.

(B92.net)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije