Tenis

Milojević u svom prvom grend slem meču bolji od Krajinovića

Milojević u svom prvom grend slem meču bolji od Krajinovića
Foto: Wikipedia/arhiva | Milojević u svom prvom grend slem meču bolji od Krajinovića

Teniser Nikola Milojević pobijedio je Filipa Krajinovića u srpskom okršaju na startu Rolan Garosa i ostvario prvi grend slem trijumf u karijeri.

Milojević, 144. igrač svijeta, koji se prvi put u karijeri našao u glavnom žrijebu nekog grend slema, savladao je 29. igrača sa ATP liste rezultatom 6:4, 3:6, 6:3, 6:1. Meč je trajao tri sata i 14 minuta.

Iako je slovio za autsajdera u ovom meču, 25-godišnji treniser je sve vrijeme bio znatno bolji od neraspoloženog rivala, koji je ostvario svega 15 vinera. Na drugoj strani, Milojević je imao 46 direktnih poena.

Milojević je dobio prva tri gema u meču, ali je uslijedio Krajinovićev povratak i vođstvo 4:3. Ipak, uspio je Nikola do kraja još jednom da brejkne protivnika i povede sa 1:0.

I drugi set startovao je brejkom Milojevića, međutim, uslijedio je ekspresan odgovor Krajinovića, osvajanje naredna četiri gema za najavu izjednačenja.

Djelovalo je tada da bi Filip mogao da preuzme kontrolu, ali do toga nije došlo.

Brejkom u drugom gemu trećeg seta, Milojević je riješio treći set, da bi u četvrtom apsolutno dominirao i došao do plasmana u drugu rundu.

Tamo će mu rival biti bolji iz duela Aljaž Bedene - Artur Rinderkneš.

(Sport klub)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije