Tenis

Mladi teniser Dražen Petrović: Masters TE kruna sezone

Mladi teniser Dražen Petrović: Masters TE kruna sezone
Foto: N.N. | Mladi teniser Dražen Petrović: Masters TE kruna sezone

Godine treninga, truda i odricanja mladom Prnjavorčaninu Draženu Petroviću donijele su veliki uspjeh i plasman na masters Tenis Evrope, gdje će od 5. oktobra igrati osam najboljih tenisera Evrope do 16 godina.

"Masters je kruna sezone. Prije godinu dana nisam mogao ni da zamislim da ću biti na turniru osam najboljih. Plan za ovu sezonu bio je da uđem u top 100 na rang-listi Tenis Evrope, tako da sam presrećan. Rad i trud su dali rezultate, a naravno zasluge idu i treneru i roditeljima, koji su me uvijek podržavali", rekao je Petrović, kojem je najbolji plasman bilo četvrto mjesto na rang-listi koja vodi na masters (prošlosedmična lista).

Posljednje treninge Petrović obavlja u Banjaluci s trenerom Bojanom Mičićem, a kaže da spremno dočekuje turnir u Ređo Kalabriji.

"Posljednje dvije sedmice radim dosta dobro, ne mogu reći da je forma kao na početku sezone, ali, s obzirom na to da se bliži oktobar i da je iza mene duga sezona tokom koje sam odigrao dosta mečeva, zadovoljan sam. Spreman sam za turnir, uspio sam da malo i odmorim i bolje se osjećam", rekao je Petrović.

U Italiju bi trebalo da putuje u utorak ili srijedu, a na masters ide rasterećeno.

"Ne razmišljam o rezultatu. Kao što sam rekao, masters je kruna sezone, ali trudiću se da odigram najbolje što mogu. To su sve mečevi koji se mogu i dobiti i izgubiti. Na mastersu je najbolji junior Stefan Popović iz Srbije, od kojeg sam izgubio finale na turniru u Barseloni, nastupiće i Petar Teodorović, takođe teniser iz Srbije, kojeg sam pobijedio u jednom finalu, a izdvojio bih i odlične Ukrajinca Vjačeslava Bielinskog i Bugarina Petra Nesterova", dodao je teniser prnjavorskog Olimpa 2000.

Petrović je ove godine osvojio turnire TE do 16 godina u Zenici i u Velom Lošinju, te igrao finala  u Barseloni, Sarajevu i Čakovcu, a ima i jedno finale u dublu s turnira u Zenici. Na ovosedmičnoj rang-listi gledajući sve juniore zauzima 17. mjesto, što mu je najbolji plasman.

"Ne znam da li je iko od bh. tenisera posljednjih četiri-pet godina imao bolji rang. Zadovoljni smo sezonom, Dražen postepeno napreduje, kao što smo i željeli. Doziramo turnire i kategorije, ove godine je mogao da odigra i neki ITF turnir, ali smo odlučili da se posvetimo TE turnirima i ovaj masters je nagrada za dobru sezonu. Biti u društvu osam najboljih je satisfakcija i njemu i meni kao treneru", rekao je Mičić, koji je ostao dosljedan i nije želio da daje prognoze na mastersu:

"Nastupaju dječaci s kojima se Dražen susretao na turnirima, neke je pobjeđivao, od nekih je gubio. Kraj je sezone, svi su pomalo iscrpljeni, a i počela je školska godina, tako da imaju više obaveza. Vidjećemo, ali bez obzira na rezultat Dražen je napravio uspjeh."

2 titule na turnirima TE do 16 godina osvojio ove godine.

3 finala je izgubio u singlu i jedno u konkurenciji dublova.

17. mjesto na juniorskoj rang-listi TE mu je najbolji plasman dosad.

2014. Petrović osvojio dva turnira TE u dublu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije