Tenis

Muratoglu: Novak nije gubio igru, samo želju

Muratoglu: Novak nije gubio igru, samo želju
Foto: N.N. | Muratoglu: Novak nije gubio igru, samo želju

Francuski stručnjak Patrik Muratoglu ocijenio je da bi srpski teniser Novak Đoković ponovo mogao da dominira svjetskim tenisom.

Nekadašnji prvi teniser svijeta je nedavno osvojio 13. Gren slem titulu, pošto je četvrti put trijumfovao na Vimbldonu.

Na istom turniru je pobijedio Rafaela Nadala u polufinalu, dok je Rodžer Federer izgubio u četvrtfinlu od Kevina Andersona.

Pobjeda Đokovića označena je kao zvanični povratak poslije dvogodišnje krize.

"Kada su Rafa i Rodžer osvajali sve, novi momak se pojavio i postao je vrhunski igrač. To je bio Novak koji je već tada bio šampion. Mnogi su pokušali, ali nisu bili dovoljno mentalno snažni. Đoković je sada fizički spreman i mogao bi da igra još nekoliko godina. Dominirao je kad su Rafa i Rodžer bili na vrhuncu, može to ponovo da učini", kazao je Muratoglu, inače trener Serene Vilijams, i dodao:

"Sve je u glavi. Zato se vratio tamo gdje i pripada. Protekle dvije godine nismo imali pravog Novaka na terenu. Ipak, izgleda da je sve došlo na svoje mjesto. Vidio se ponovo taj njegov borbeni duh. Novak nikad nije izgubui igru, već želju za nadigravanjem. Iz trenerskog ugla, ono što čini nekog igrača šampionom nije njegov talenat već koliko želi pobjedu i koliko je takmičarski nastrojen tokom meča. Šampioni ne razmišljaju kao obični igrači."

Trijumf na Vimbldonu vratio je Đokovića i među deset najboljih tenisera na ATP listi.

(sportklub)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije