Tenis

Nadal: Australija je bila super, a onda je došao Đoković

Nadal: Australija je bila super, a onda je došao Đoković
Foto: Instagram | Nadal: Australija je bila super, a onda je došao Đoković

Rafael Nadal, najbolji španski teniser, govorio je o finalu Australijan opena i narednom turniru na kojem će nastupati, Indijan Velsu.

Nadal je iskreno odgovorio na pitanje o svojim fizičkim problemima i učestalim povredama.

"Morate biti iskreni sa sobom, ja to često radim. Dosta toga mi se desilo u posljednje vrijeme, četiri mjeseca sam bio odsutan poslije US opena. Povrijedio sam tetivu, a onda sam se vratio u pariskom Bersiju i doživeo novu povredu, tog puta stopala. Morao sam na operaciju, stvarno se dosta toga desilo", rekao je Nadal za ESPN.

Nadalovi problemi su se nastavili početkom 2019, ali je Španac uspio da dođe do finala Australijan opena.

"Na početku godine imao sam problem sa butinom i nisam mogao da igram u Brizbejnu. Dobro sam se spremio za Australijan open jer nisam imao problem tokom treninga, ali sam na turnir ušao bez mečeva. Turnir u Australiji bio je super, gledajući sve okolnosti, ali jedina žal koji imam je što nisam mogao da budem na najvišem nivou u finalu. Tada sam igrao protiv sjajnog Đokovića i nešto mi je nedostajalo da igram na istom nivou", dodao je Nadal.

Španac je pričao o budućnosti i nastavku sezone.

"Igram u Indijan Velsu, a onda ćemo vidjeti šta će biti u Majamiju. Monte Karlo, Barselona, Rim... O svim tim turnirima razmišljam. Želim da imam lakši raspored kako bih mogao da budem pripremljeniji i da imam što dužu karijeru", jasan je Nadal.

Rafa na prvom Mastersu sezone u Indijan Velsu u drugom kolu igra protiv boljeg iz duela između Amerikanca Džereda Donaldsona i Japanca Tatsume Ita.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije