Tenis

Nadal: Novak i Rodžer se nisu povređivali kao ja

Nadal: Novak i Rodžer se nisu povređivali kao ja
Foto: Arhiva | Nadal: Novak i Rodžer se nisu povređivali kao ja

Prvi teniser svijeta Rafael Nadal rekao je na Mastersu u Sinsinatiju da je tokom karijere imao više povreda od svih najvećih konkurenata na turu.

Nadal je na startu Sinsinatija lako savladao Rišara Gaskea, a nakon ispadanja Aleksandera Zvereva, ostao je jedan od dvojice predstavnika iz top 10 na turniru u Americi.

"Sezona nije mijenjana sigurno 20 godina, ne možemo o tome da razmišljamo trenutno. To se dogodilo jer nismo više dvadesetogodišnjaci. Imamo preko 30 godina, većina od nas iz vrha. Takve stvari mogu da se dogode, ove sezone ih je bilo više, ali da vam nešto kažem – u toj poziciji sam bio više nego svi ostali igrači", rekao je Nadal.

'Bik sa Maljorke' je podsjetio da je tokom karijere, za razliku od Novaka Đokovića, Rodžera Federera i Endija Marija, propustio veliki broj turnira.

"Povrede su dio sporta. Znam koliko je to teško, žao mi je svih rivala i želim im brz oporavak. Ali mogu da vam kažem da, na primjer, Rodžer nije imao toliko povreda tokom karijere. Isto je sa Novakom i Endijem. Mislim da se i Stan nije suočavao sa nekim značajnijim poteškoćama. Ja sam jedini od vrhunskih igrača koji je propuštao mnogo važnih turnira, sigurno više nego ostali. Znam koliko je teško".

Za kraj, savjetovao ih je kako da prebrode teške trenutke.

"Jedino što u ovakvim situacijama možete da uradite jeste da prihvatite činjenjicu da ste povrijeđeni i nastavite dalje", zaključio je Nadal.

(b92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije