Tenis

Nadal: Trenutno sam jedan od dvojice najboljih tenisera

Nadal: Trenutno sam jedan od dvojice najboljih tenisera
Foto: Tanjug/AP | Nadal: Trenutno sam jedan od dvojice najboljih tenisera

Španski teniser Rafael Nadal izjavio je da će se znati ko je najbolji svih vremena nakon što on, Rodžer Federer i Novak Đoković završe karijere, ali sada smatra da je on jedan od dvojice najboljih.

Rafa je nakon osvajanja 13. titule na Rolan Garosu došao do 20. grend slem trofeja koliko ima i Federer. Iza njih po učinku je trenutno prvi teniser svijeta Đoković koji je 17 puta osvajao najveće turnire.

"U sportskom smislu, jasno je da sam uradio nešto značajno - osvojio sam jedan od najznačajnijih turnira na svijetu 13 puta, izjednačio sam Federerov rekord od 20 titula. Nekada se činilo da je taj rekord nemoguće stići", rekao je Nadal, a prenio Sport klub.

On je dodao da brojeve treba da analiziraju ljudi koji poznaju istoriju tenisa, te da je on zadovoljan svojom karijerom.

"U ovom momentu sigurno sam jedan od dvojice najboljih. Vidjećemo šta će se dogoditi u narednim godinama, šta će Novak uraditi, kakav će učinak Federer imati kada se vrati na teren. Imaćemo vremena sve da analiziramo kada završimo karijere.", istakao je Nadal.

Rafa je u finalu nedjeljnog Rolan Garosa pobijedio Đoković sa 3:0. Po setovima je bilo 6:0, 6:2, 7:5.

"Kada sam  dobio set rezultatom 6:0 jedino o čemu sam mislio bilo je to da sam dobio tek prvi set protiv jednog od najboljih igrača svijeta", rekao je Nadal.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije