Tenis

Nadal ima novu ulogu

Nadal ima novu ulogu
Foto: Tanjug/AP | Nadal ima novu ulogu

U Saudijskoj Arabiji spremni su da pređu na tenis.

Nakon fudbala u koji Saudijci ulažu basnoslovne svote novca, ali i ostalih sportova poput rukometa u koje su počeli da ulažu, sada je na redu tenis.

Teniska federacija Saudijske Arabije potvrdila je u ponedjeljak da je novi ambasador tenisa u ovoj zemlji Rafael Nadal.

Kako je navedeno, cilj je da se promoviše tenis u Saudijskoj Arabiji i da počne da se razvija. Takođe, ideja je da Nadal pokrene i svoju akademiju u ovoj zemlji.

‘’Gdje god pogledate u Saudijskoj Arabiji vidite napredak i progres i želio bih da budem dio toga. Nastavljam da igram tenis jer volim ovu igru. Ali, pored toga želim da pomognem razvoju tenisa širom svijeta, a ovdje vidim veliki potencjial. Djeca koja su danas ovde su budućnost i imaju pravu strast prema sportu. Ako mogu da pomognem da uzmu reket ili da jednostavno uživaju u zdravom životu, biću srećan da napravim tu razliku“, poručio je ovim povodom Nadal.

‘’Rafa je oličenje svih vrednosti koje cijenimo kod istinskog šampiona. On je idealan uzor za mlade dečake i djevojčice, neko na koga mogu da se ugledaju. Jasno je da svakog dana daje sve od sebe. Njegova posvećenost treningu, svakom udarcu i način na koji se bori za svaki poen – to su vrijednosti koje se nadamo da će prenijeti i na naše buduće zvijezde. Nije cilj da se razviju samo kao igrači već i kao ljudi“, rekao je predsjednik Teniske federacije Saudijske Arabije Arij Almutabagani.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije