Tenis

Nadal odustao od Montreala

Nadal odustao od Montreala
Foto: Tanjug/AP | Nadal odustao od Montreala

Španski teniser Rafael Nadal saopštio je danas da neće učestvovati na mastersu u Montrealu koji se održava od 8. do 14. avgusta.

"Od mog odmora i kasnijeg povratka treninzima, ovih nedelja je sve prolazilo dobro. Pre četiri dana sam počeo ponovo da treniram i, posle treninga, imao sam malu nelagodu koja je bila prisutna i danas. Odlučili smo da ne putujemo u Montreal i da nastavimo sa treninzima bez prisiljavanja", napisao je Nadal na svom Twitter profilu i dodao:

"Nadam se da ću ponovo igrati u Montrealu, turniru koji volim i koji sam osvojio pet puta pred publikom koja me je uvijek dočekivala s velikom ljubavlju. Nemam izbora nego da u ovom trenutku budem mudar i razmišljam o zdravlju".

Posljednji turnir na kom je Španac igrao bio je Vimbldon, na kom je zbog povrede trbušnog mišića morao da preda meč polufinala Niku Kirjosu.

Australijanac je kasnije u finalu poražen od najboljeg srpskog tenisera Novaka Ðokovića koji je tako osvojio 21. grend slem u karijeri i prišao na trofej zaostatka od rekordera Rafaela Nadala (22).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije