Tenis

Nadal se oglasio: Bojim se

Nadal se oglasio: Bojim se
Foto: X/Danny | Nadal se oglasio: Bojim se

Rafael Nadal oporavlja se od povrede koja ga je skoro godinu dana odvojila od tenisa. Popularni "bik sa Majorke" vrijedno trenira, a kako je najavio, vrijedno trenira i priprema se za turnir u Brizbejnu koji bi trebalo da predstavlja "zagrijavanje" za Australijan open, ipak, Španac je oprezan.

Tako, Nadal se oglasio preko svojih zvaničnih kanala i izneo dodatna pojašnjenja koja se tiču njegovog povratka na teren.

''Bojim se i plašio sam se da saopštavam stvari jer na kraju godine u kojoj se nisam takmičio i poslije operacije, ne brine me samo kuk, već sve ostalo. Verujem da sam pripremljen i nadam se da će stvari dobro da se odvijaju i da ću imati priliku da ponovo uživam na terenu. Nadam se da ću ponovo osjetiti sve te emocije koje tenis donosi'', istakao je on.

A potom je dodao:

''Nadam se da ću imati sposobnost da ne zahtijevam od sebe ono što sam zahtijevao tokom čitave svoje karijere. Vrijeme i okolnosti su drugačije, na neistraženom terenu. Kroz život sam tražio od sebe maksimum i nadam se da ću ovoga puta neću sebi postavljati imperative. Moram da prihvatim da će stvari na početku biti veoma teške. Moram sebi da dam potrebno vrijeme i nadam se da ću znati da oprostim ako stvari krenu naopako na početku, za šta postoji velika mogućnost. Svjestan sam da možda postoji ne tako daleka budućnost u kojoj se stvari mogu promijeniti, i pokušaću da zadržim svoj entuzijazam, svoj radni duh i vjerujem da će moje tijelo moći da odgovori izazovima'', ispričao je Nadal.

Takođe, Nadal je, kako je istakao riješen da se vrati na teren.

''Treniram svaki dan i radim vrijedno da bih se vratio na terene u Australiji - napisao je 37-godišnji Nadal na X.

Da podsjetimo, Rafael Nadal nije igrao od januara ove godine. Posljednji turnir na kojem je učestvovao bio je Australijan open kada je izgubio od Amerikanca Mekenzija u 2. rundi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije