Tenis

Nastavljaju se napadi: "Đoković mora biti suspendovan"

Nastavljaju se napadi: "Đoković mora biti suspendovan"
Foto: N.N. | Nastavljaju se napadi: Đoković mora biti suspendovan

Hajka na Novaka Đokovića ne prestaje, a ovoga puta napadi stižu iz Francuske.

Nekadašnji biciklista Mark Madio govorio je o srpskom teniseru, za koga smatra da treba da bude suspendovan jer je odbio testiranje na doping prije meča Dejvis kupa.

Pred meč sa Kamerunom Norijem Đoković je odabrao da bude nasumično testiran, oštro je reagovao na to, njegov je stav da testiranje može da bude obavljeno i nakon meča sa Britancem.

"Uvek sam podržavao da se testiram ja ili bilo ko, ali ne pred meč. Šta će to promijeniti? Biću tu, kad se završi meč testirajte me. Još nisam uradio kompletnu doping kontrolu, trebalo bi da dam krv, eno čovek u ćošku sedi tamo, prati me već nekoliko sati i ne odvaja se od mene... Imao sam kraću raspravu sa ljudima iz doping agencije, prosto nisam mogao da verujem da su doneli takvu odluku, za 20 'plus' godina moje karijere nikad se nije desilo da doping kontrola izabere, ne samo mene, već i druge igrače, da daju notifikaciju da si izabran za doping, a trebalo je da izađem na sat i po vremena", objasnio je Đoković.

Madio sa druge strane smatra da niko nema prava da odbije testiranje, ističe da postoji testiranje prije meča, kao i ono poslije meča.

"Imamo pravilo kontrole pre i posle takmičenja. Odbio je test pre takmičenja. Ako antidoping telo radi svoj posao, gospodin Đoković mora da bude suspendovan. Odbio je test pre takmičenja, uradio je jedan posle. U biciklizmu, podvrgavate se testu, ako odbijete, test je pozitivan. Ako ste pozitivni na testu, kažnjeni ste. Nemate pravo da odbijete testiranje, to je pravilo", rekao je Madio gostujući na "RMC" radiju.

A zatim je dodao:

"U asortimanu doping proizvoda, postoje proizvodi koji se mogu otkriti tokom izuzetno ograničenog vremena. Ako ne obavite proveru pre početka takmičenja, vreme dok se takmičite vam omogućava da eliminišete tragove doping proizvoda. Zbog toga je uvedeno testiranje pre takmičenja. Nerealno je da je samo upozoren. To onda više nije nasumična provera".

Inače, o cijeloj situaciji oglasila se i Antidoping agencija Srbije.

"ADAS, kao krovna organizacija u Srbiji traži zvanično razjašnjenje situacije. Direktorka prof dr Milica Vukašinović Vesić već je kontaktirala WADA u vezi sa ovim slučajem", stoji u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije