Tenis

Nekada prvi Đokovićev čovjek ima novi angažman

Nekada prvi Đokovićev čovjek ima novi angažman
Foto: Instagram/NovakDjoković | Nekada prvi Đokovićev čovjek ima novi angažman

Edoardo Artaldi, do jesenas jedan od najbližih saradnika Novaka Đokovića, sada radi sa Lorencom Muzetijem.

Kako kažu italijanske kolege u Dohi, njihova saradnja je počela ove sezone, ali njen modus nije isti kao kada je u pitanju bio najbolji teniser svijeta.

Artaldi je posao dobio od Internacionalne menadžerske grupe (IMG), vjerovatno najveće agencije u sportu, a ispred njih je zadužen za 21-godišnjeg Italijana koji na ATP listi zauzima 26. mjesto a bio je 15. prošlog juna.

Kolege iz Italije ne znaju da li je posao sa veoma talentovanim Muzetijem dobila i Elena Kapelaro koja je u tandemu sa Artaldijem radila sa Đokovićem.

Đoković i Artaldi su počeli saradnju prije desetak godina, kada je Nole nosio opremu „Serđo Takini“. Edoardo je u to vrijeme bio menadžer u ovoj italijanskoj kompaniji, a kada su oni bili prinuđeni da raskinu ugovor sa najboljim teniserom svijeta u istoriji jer više nisu mogli da izdrže pritisak svih bonusa zbog velikih uspjeha koje Novak pravio, Artaldi je napustio „Takini“ i prešao u Novakov tabor.

Đoković je tada potpisao za japanski „Juniklo“ za navodno deset miliona dolara po sezoni. Poslije nekoliko godina je prešao u tabor „Lakosta“, pod istim uslovima, a veoma je logično da je Italijan dao pun doprinost zaključenju tih poslova.

U septembru su, posle Ju-Es opena, objavili završetak saradnje, mada konkretnog objašnjenja nije bilo.

“Ostajemo prijatelji, ali smo profesionalno odlučili da idemo različitim putevima. Ulazim u novo poglavlje van terena. Tranzicija nije laka, ali idem naprijed. Biće potrebni mjeseci da se uspostavi novi sistem, ali napredujemo. Ne bih ulazio u razloge prestanka saradnje – odlučili smo se za različite puteve”, napisao je Nole na društvnim mrežama.

U međuvremenu je Đoković našao zamjenu za italijanski par. Naslijedili su ih Amerikanac Mark Maden i njegova saradnica, a Novak je nedavno u Australiji rekao da će i Čarli Gomes, jedan od njegovih trenera, dobiti svoje zaduženje u ovom segmentu.

(SportKlub)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije