Tenis

Nestorović: Đoković je bio moj pacijent

Nestorović: Đoković je bio moj pacijent
Foto: Tanjug | Nestorović: Đoković je bio moj pacijent

Član Kriznog štaba Srbije za suzbijanje epidemije korona virusa, doktor Branimir Nestorović, otkrio je da je najbolji teniser svijeta Novak Đoković bio njegov pacijent.

"Moj pacijent na Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj u Beogradu. Imao je tada oko deset godina. Dve godine je dolazio kod mene. Ljudi koji su ga gledali kako trenira su došli i rekli mi: 'Ima jedan mali, neviđeno je talentovan, ali ima zdravstvenih problema'. Ne mogu mnogo da otkrivam iz etičkih razloga, ali tačno je da sam ga lečio", rekao je Nestorović.

On je istakao da je liječenje bilo uspješno i da je sa Novakom i dalje u kontaktu.

"Kad lečenje nije uspešno, pacijent ne ostane u kontaktu sa doktorom, a Novak i ja smo se baš pre neki dan čuli. Trebalo je da se vidimo, ali on je od dolaska u Srbiju kao pušten sa lanca, uželeo se domovine. I njegov otac Srđan mi je rekao da ne može da ga uhvati", kaže Nestorović.

Srpski pedijatar je prokomentarisao i novi Novakov način ishrane i tom prilikom ga uporedio sa čuvenim naučnikom Nikolom Teslom.

"Novaku nisu potrebni proteini i mišići. Imate grupu sportista poput španskog tenisera Rafaela Nadala. On je mišićav, a mišići se hrane šećerom i belančevinama. Za ovo što Novaku treba, a to je izdržljivost, njegova način ishrane je idealan. Tu dijetu je upražnjavao i Nikola Tesla", istakao je Nestorović za "Informer".

Podsjetimo, doktor Branimir Nestorović je pedijatar, pulmolog i alergolog, dugogodišnji profesor Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu i načelnik odjeljenja pulmologije i alergologije Univerzitetske dječje klinike Tiršova u Beogradu. Posljednjih mjeseci je u centru pažnje zbog stavova o epidemiji virusa KOVID-19 i u više navrata se našao na meti javnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije