Tenis

Nišikori: Imam novu taktiku za Đokovića

Nišikori: Imam novu taktiku za Đokovića
Foto: Tanjug/AP arhiva | Nišikori: Imam novu taktiku za Đokovića

Japanski teniser Kei Nišikori otkrio je da je spremio "novu taktiku" za Novaka Đokovića.

Nišikori je prilikom jednog intervjua govorio o tome kako provodi vrijeme dok je teniska sezona suspendovana.

Japanac je krajem oktobra prošle godine bio podvrgnut operaciji lakta zbog koje je propustio sva takmičenja do suspenzije sezone.

Istakao je da mu se lakat potpuno oporavio, te da tokom karantina provodi vrijeme kuvajući i praveći torte, pa se bacio na neke ozbiljnije teme.

Otkrio je i da je analizirao neke ranije mečeve, pogotovo one protiv Novaka Đokovića kojeg je pobijedio samo dvaput u svih 18 međusobnih duela.

"Ponovo sam gledao i rekonstruisao mečeve sa drugačije tačke gledišta. Đoković je neko ko igra odlično u najbitnijim trenucima, rijetko kada griješi, ali sada u glavi imam neke nove taktike koje ću isprobati protiv njega", jasan je Nišikori.

Kei je najbliže osvajanju Grend slem titule došao 2014. kada je poražen u finalu US Opena od Marina Čilića. U decembru puni 31 godinu i svestan je da je vremena sve manje.

"Ja, sa 30 godina, nemam još mnogo vremena. Sve što mogu da uradim je da to prihvatim, tako da nisam pretjerano zabrinut. Pokušavam da se spremim (za nastavak sezone). Svaki dan mi dosta znači. Bitno je učiniti da vam svaki dan ima značaj u ovakvim okolnostima", dodao je Japanac.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije