Tenis

Nišikori: Nikoga ne bih mogao da pobijedim na jednoj nozi

Nišikori: Nikoga ne bih mogao da pobijedim na jednoj nozi
Foto: Tanjug/AP | Nišikori: Nikoga ne bih mogao da pobijedim na jednoj nozi

Japanac Kei Nišikori razočaran je što je morao da preda četvrtfinalni meč Australijan opena Novaku Đokoviću.

Nišikori je odustao od burbe u drugom setu pri vođstvu Srbin 6:1, 4:1, poslije manje od jednog sata igre na Rod Lejver Areni.

"Prije meča je sve bilo u redu. Naravno, nisam se osjećao pretjerano svježe, ali sam mislio da ću biti OK. Poslije trećeg ili četvrtog gema, kada sam servirao, osjetio sam težinu u desnoj nozi. Poslije toga nisam mogao da savijem koljena niti da skočim. Pa sam odlučio da odustanem", rekao je Nišikori.

Nišikori je dva dana pijre duela sa Đokovićem imao petočasovni okršaj sa Pablom Karenjo-Bustom koga je pobijedio 3-2 nakon što je zaostajao dva seta.

"Siguran sam da dolazi iz prethodnih mečeva, posebno od posljednjeg. Mnogo sam se kretao, izgubio dosta energije. Vjerovatno je zbog toga, ali dogodilo se nešto i tokom ovog meča. Razočaran sam. Imao sam nekoliko dobih mečeva ove nedjelje. Teško je kada ovako izgubiš, ali pokušao sam".

Pitanje je da li bi Nišikori postupio drugačije čak i da sa druge strane nije bio najbolji teniser svijeta, šestostruki šampion Melburna.

"Pa, trudio sam se. Kao šo sam rekao, poslije nekoliko gemova nisam mogao da se krećem, nisam mogao da pogodim dobro servis. Ne samo Novaka, ne bih mogao nikoga da pobijedim igrajući na jednoj nozi. Bilo je previše teško".

Đokovića u petak očekuje polufinale AO protiv Francuza Luke Puja. Dan ranije igraju Rafael Nadal i Stefanos Cicipas.

Oba meča će se igrati na Rod Lejver Areni od 9.30 časova po našem vremenu.

(b92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije