Tenis

Nišikori poslije tri sata slomio otpor Čilića

Nišikori poslije tri sata slomio otpor Čilića
Foto: Tanjug/AP | Nišikori poslije tri sata slomio otpor Čilića

Japanski teniser Kej Nišikori pobijedio je Marina Čilića u borbi za polufinale Mastersa u Monte Karlu sa 2-1, po setovima 6:4, 6:7 (1), 6:3.

Japanac je poslije tri sata velike borbe uspio da ostvari prvu pobjedu nad top 10 igračem poslije više od godinu dana i Brizbejna 2017.

Njemu je to ujedno i prvo polufinale jednog Mastersa od Montreala 2016. godine.

Prvi je ozbiljnije zaprijetio Čilić već u drugom gemu meča kada je Nišikori uspio da poravna. Četiri gema kasnije Nišikori uspijeva da oduzme servis hrvatskom igraču i to je bilo dovoljno za prvi set.

Drugi je bio najuzbudljiviji jer je Čilić uspio da napravi brejk u četvrtom gemu i povede sa 3:1. Japanac se odmah vratio u narednom, da bi onda on poveo sa 5:4 i servirao za meč.

Čilić se 'vratio iz mrtvih' i brejkom za 5:5 odveo set u neizvjesnu završnicu, za koju u taj-brejku Japanac nije imao 'goriva'. Čilić je to iskoristio i sa pet vezanih poena došao do 7:1.

Taj nalet nije na pravi način iskoristio u narednom setu u kom je Nišikori iskoristio popuštanje Hrvata i poveo brejkom sa 5:3. Nakon toga nije ponovio grešku iz prethodnog seta i odservirao je za 6:3 i prvo polufinale Mastersa poslije skoro dvije godine.

Nišikori u polufinalu čeka boljeg iz okršaja Aleksandra Zvereva i Rišara Gaskea, dok je drugi polufinalni par Rafael Nadal i Grigor Dimitrov.

(b92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije