Tenis

Nole gazi i pleše

Nole gazi i pleše
Nole gazi i pleše

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković u Dubaiju juri jubilarnu, 50. titulu u karijeri, a ako do kraja turnira bude igrao kao što je u 2. kolu protiv Kazahstanca Andreja Golubjeva, za srpskog tenisera nema zime.

Za tačno 60 minuta sa 6:1, 6:2 pao je 107. igrač svijeta. Naredni protivnik Noletu je bolji iz meča (4) Felisijano Lopez - Marsel Ilhan.

Trofejom u Dubaiju Đoković bi prestigao svog trenera Borisa Bekera, koji je osvojio 49 titula.

"Rekli su mi to pre nekoliko dana i zato sada imam posebnu motivaciju", rekao je Novak uz smijeh. "Nisam imao nikakvo posebno slavlje za 40. ili 30. titulu, ali 50. predstavlja nešto jedinstveno. Rano je govoriti o trofeju, još je rano. Ako se desi, proslavićemo kako valja."

Đoković je glavna zvijezda na turniru, ali i na teniskoj zabavi. Prvo je plesao s pjevačicom, a zatim je stao uz trbušnu plesačicu i pokazao šta zna. Navijači širom svijeta bili su oduševljeni viđenim, a najčešći komentari bili su da je on najzabavniji teniser. Da je zabavan pokazao je i nedavno kada je bio gost u predstavi "Čikaške perverzije", a u razgovoru za "Sportski žurnal" otkrio je da mu je druženje sa glumcem Draganom Jovanovićem dalo krila.

"Gagi Jovanović je bio vrlo ljubazan da mi ponudi ulogu koja je kratka i slatka i možda je to debi koji će mi dati krila. Veoma me privlači pozorište, imamo ideje i za predstavu koja će biti vezana za tenis ili Dejvis kup", rekao je Nole i dodao: "U pitanju je komedija, naravno".

Vrhunski igrači su ove sedmice i u Akapulku, gdje je bio uspješan srpski teniser Viktor Troicki. On je u prvom kolu pobijedio Meksikanca Danijela Garsu rezultatom 6:4, 6:3 i upisao 200. pobjedu na ATP turu (ima i 168 poraza). Garsa je pružio solidan otpor, u prvom setu je napravio i jedan brejk, ali je Troicki u nastavku zaigrao bolje i izborio duel sa sedmim nosiocem Špancem Santijagom Hiraldom. Drugog dana turnira u Akapulku Srpkinja Aleksandra Krunić je pobjedom nad Slovakinjom Anom Šmidlovom (6:2, 6:1) izborila duel sa Šveđankom Johanom Larson, dok su takmičenje završili nosioci Ajla Tomljanović, Sloan Stivens i Roberta Vinči.

Rezultati prvog kola turnira u Akapulku: Magdalena Ribarikova (Slovačka) - Ajla Tomljanović (Hrvatska, 10) 6:3, 6:4, Elena Bogdan (Rumunija) - Loren Dejvis (SAD) 6:4, 7:6 (3), Sara Erani (Italija, 2) - Lusi Hradecka (Češka) 6:1, 6:3, Kiki Bertens (Holandija) - Roberta Vinči (Italija, 6) 6:5 (predaja), Johana Larson (Švedska) - Sloan Stivens (SAD, 7) 6:3, 6:2, Karoline Garsija (Francuska, 3) - Polona Hercog (Slovenija) 6:4, 6:1.

Džumhur zove Noleta u Sarajevo

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur, koji je ove sedmice stigao do 87. mjesta na ATP rang-listi, kazao je da bi volio da sa Novakovm Đokovićem odigra meč u Sarajevu. Nole je hvalio Džumhura tokom prošlogodišnjeg Australijen opena, a bh. teniser je još tada došao na ideju o meču.

"Naravno, volio bih s jednim od njih da odigram meč u Sarajevu. Mislim da najveća šansa postoji s Novakom Đokovićem, koji je sa prostora bivše Jugoslavije i koji je stvarno i kao osoba od svih tih top igrača najbliža sa mnom. Drago mi je da imam jedan dobar odnos s prvim reketom svijeta. Pokušaću s Noletom da ostvarim dobar kontakt, prvi sam igrač iz BiH u top 100 i nadam se da ćemo u budućnosti odigrati neki egzibicioni ili humanitarni meč u BiH", otkrio je svoju želju Džumhur (Mondo).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije