Tenis

Nole u BiH stigao na poziv Osmanagića

Nole u BiH stigao na poziv Osmanagića
Foto: piramidasunca.ba | Nole u BiH stigao na poziv Osmanagića

Novak Đoković, najbolji teniser svijeta nastavlja posjetu Bosni i Hercegovini. Nakon što je prenoćio u jednom hotelu na Trebeviću srpski teniser se danas prijepodne ponovo uputio u Visoko, gdje će nastaviti uživati u Arheološkom parku "Bosanska piramida Sunca".

Njegov domaćin je Semir Osmanagić, koji je otkrio razloge Đokoviđevog boravka u BiH.

"Najbolji svjetski teniser i veliki humanitarac Novak Đokovic došao je, na poziv osnivača Arheološkog parka 'Bosanska piramida Sunca' dr. Semira Osmanagića u trodnevnu posjetu od 13. do 15. jula. On će tom prilikom posjetiti većinu arheoloških lokacija i park 'Ravne 2' u Visokom. Ova posjeta je privatna i neće biti izjava za medije", objavio je na svom facebook profilu Semir Osmanagić.

Đokovića je jutros na Trebeviću ispred hotela u kojem je smješten dočekao veliki broj novinara i fanova, ali je on odmah ušao u automobil i uputio se u Viskoko, gdje je boravio i juče, te između ostalog i meditirao zajedno sa domaćinom i roditeljima sa kojima je došao u BiH.

Đoković je u ponedjeljak sletio čarter letom iz Beograda u Sarajevo. Na prvu su mnogi posjetu povezivali sa odgođenim egzibicijskim mečom u sklopu Adrija Tura koji je trebalo da se igra sa bh. teniserom Damirom Džumhurom 5. jula. Ipak prvi bh. reket trenutno odmara u Neumu, a navodno postoji mogućnost da u srijedu dođe u Sarajevo i sretne se sa Đokovićem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije