Tenis

Novak rutinski do finala Australijan opena

Novak rutinski do finala Australijan opena
Foto: Tanjug/AP | Novak rutinski do finala Australijan opena

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković plasirao se u finale Australijan opena, pošto je danas pobijedio Rusa Aslana Karaceva 6:3, 6:4, 6:2.

Ðoković je poslije sat i 55 minuta igre izborio deveto finale Melburna, a u nedjelju će se boriti za deveti trofej na ovom grend slemu, treći zaredom.

Rival u finalu biće mu bolji iz duela u kome se sastaju Grk Stefanos Cicipas i Rus Danil Medvedev.

U prvom setu Karacev je pokazao zašto je najveće iznenađenje u Melburnu, jer do osmog gema pružao dostojan otpor najboljem teniseru svijeta.

Tada je prvi put servis zakazao, a Đoković je odmah iskoristio prvu brejk loptu i u narednom odservirao za vođstvo u setovima.

Već na startu drugog seta Ðoković krenuo je furiozno, dva puta je oduzeo servis rivalu, poveo sa 5:2 i djelovalo je da je vođstvo od 2:0 u setovima veoma blizu.

U osmom gemu probuđeni Rus je uspio da vrati jedan brejk, osvojio dva gema u nizu za 5:4 u drugom setu.

U narednom servis gemu Đoković je morao da spasava dvije brejk lopte, propustio je dvije prilike da završi set, ali je na kraju realizovao treću set loptu i poslije velike borbe došao do prednosti od 2:0.

Treći set Ðoković je počeo brejkom i poveo sa 2:0, ali je 114. teniser svijeta uzvratio i izjednačio na 2:0.

Do trećeg gema u nizu nije uspio da dođe, jer je Đokoviću dozvolio je da mu oduzme servis, koji je potvrdio brejk za 4:2.

Srpski teniser tačku na ovaj susret stavio je u sedmom gemu, kada je još jednom oduzeo servis Rusu, da bi u narednom odservirao za deveto finale.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije