Tenis

"Novakov dvoručni bekhend dominira, nema boljeg oružja"

"Novakov dvoručni bekhend dominira, nema boljeg oružja"
Foto: Tanjug/AP Arhiva | "Novakov dvoručni bekhend dominira, nema boljeg oružja"

Poznati teniski stručnjak Nik Bolitijeri smatra da igrači sa dvoručnim bekhendom imaju veće šanse da osvoje Grend slem od onih koji ga igraju jednom rukom.

Bolitijeri, koji je u svojoj čuvenoj akademini na Floridi odnjegovao šampione poput Monike Seleš, Andrea Agasija, Marije Šarapove i drugih, osvrnuo se na finala Vimbldona između Đokovića i Federera,prenosi B92.

Amerikanac kaže da su svi ljubitelji tenisa iz dvije nedelje takmičenja na čuvenoj travi mogli da nauče zaista mnogo.

"Jedna od glavnih lekcija svima poslije ove dvije nedjelje na Vimbldonu je da igrači sa dvoručnim bekhendom imaju veće šanse za uspjeh od onih sa jednoručnim. Kada imate dvoručni bekhend kao Novak Đoković, to je fantastično oružje", kaže Bolitijeri.

Kaže da su igrači "velike trojke" i dalje dominantni i da očekuje da tako bude još neko vrijeme.

"Vidim i dalje da su Federer, Đoković i Nadal igrači koje treba pobjediti. Za Federera i Nadala, Novak će i dalje biti velika prepreka na njihovom putu. Nadal ima prednost na šljaci, ali na svim drugim podlogama, Đoković je favorit", smatra Bolitijeri.

Razočarali su mladi igrači, ali Bolitijeri kaže da je ipak optimista, posebno kada su u pitanju Stefanos Cicipas, Aleksander Zverev i Dominik Tim.

"Protekli turnir je potvrdio dominaciju vodeće trojke, ali ne sumnjam da će se uskoro dići mladi igrači poput Stefanosa Cicipasa, Aleksandera Zvereva ili Dominika Tima. Ima mmnogo mladih talentovanih, ja vidim barem osam do deset onih koji dolaze i koji mogu biti Grend slem šampioni".

"Problem za njih je što Federer sa 37 i Nadal sa 33 igraju i dalje svoj najbolji tenis, dok Đoković sa 32 deluje kao da će još dosta biti tu u vrhu. Kada imate tri 'teškaša' u vrhu, teško je za mlade. Oni svi znaju da će na takvim takmičenjima vjerovatno morati da pobjede bar dvojicu od te trojice da bi osvojili pehar", zaključio je Bolitijeri.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije