Tenis

Novi uspjeh mlade teniserke iz Gradiške: Pred Teom pao i Pariz

Novi uspjeh mlade teniserke iz Gradiške: Pred Teom pao i Pariz
Foto: Privatna arhiva | Novi uspjeh mlade teniserke iz Gradiške: Pred Teom pao i Pariz

Mlada teniserka iz Gradiške Tea Kovačević osvojila je novu titulu, ovaj put na prestižnom turniru u prestonici Francuske ''Paris Boul'', prenosi portal Mikro mreža.

Devetogodišnja Tea je danas u borbi za zlato na turniru za igračice do 10 godina savladala Belgijanku Farah Jansen sa 6:3, 6:0. Tamošnji mediji mladoj Gradiščanki nisu davali prevelike šanse pošto njena protivnica iz Belgije dolazi iz jedne od najvećih teniskih akademija na svijetu nekadašnje najbolje teniserke svijeta Kim Klajsters.

Međutim, Kovačevićeva je pokazala da posjeduje ogroman kvalitet, a što je dokazala i mnogo puta u proteklom periodu.

"Hvala svima što ste bili uz mene i što ste mi pružili veliku podršku. Hvala mojim Gradištancima i uskoro se vidimo". poručila je Tea iz Pariza nakon trijumfa a treba dodati da je ona u borbi za 4. mjesto u teniserki do 11 godina ubjedljivo savladala Engleskinju Sašu Zlotnik sa 6:0, 6:0.

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, povodom osvajanja evropskog teniskog turnira za mlađe juniore "Paris Boul" u Francuskoj, uputila je čestitku Tei Kovačević.

"Izuzetno mi je zadovoljstvo da ti u ime građana Republike Srpske i u svoje ime čestitam osvajanje prestižnog i najkvalitetnijeg evropskog teniskog turnira za mlađe juniore 'Paris Boul' u Francuskoj. Sa željom da i u vremenu koje je pred nama nastaviš da nižeš uspjehe i pobjede kojima ćemo se zajedno radovati, srdačno te pozdravljam“, navedeno je u čestitki predsjednice Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije