Tenis

Novinar iz Melburna: Niko ne pita da li ste vakcinisani

Novinar iz Melburna: Niko ne pita da li ste vakcinisani
Foto: Facebook/Michael Babic | Novinar iz Melburna: Niko ne pita da li ste vakcinisani
N.N.

U toku je treći dan prvog Gren slem turnira u sezoni, a Majkl Babić, novinar i fotograf srpskog porijekla, koji dugo živi u Melburnu i redovno izvještava sa Australijan opena, na svom zvaničnom Facebook profilu zapazio je da se na tribine ulazi bez ikakve kontrole, da li ste vakcinisani ili ne.

"Јutros na ulazima niko ne pita da li ste vakcinisani. Možeš da skeniraš kod, i kad vide da nešto čačkate na telefonu, ulazite bez problema. Ništa bolje nisam ni očekivao, s obzirom da znam da na kapijama u kompleksu rade obični radnici obezbjeđenja, a među njima je i veliki broj onih koji su nedavno stigli u Australiju. Iako jasno piše i medijski danima je obavještavana javnost da se na turnir neće moći bez potvrde o dvostrukoj vakcinaciji, očigledno da takva pravila ne važe za sve", kaže Babić.

On je i prethodna dva dana izvještavao o veoma slaboj posjeti u Melburn parku, prenosi RTRS.

Podsjećamo, najbolji igrač planete Novak Đoković, nije mogao da učestvuje na Australijan openu, jer su ga federalne vlasti deportovale u Srbiju, odbijajući da mu izdaju vizu, a Federalni sud Australije sutra će objaviti razloge za odbacivanje žalbe Đokovića na ukidanje vize.

 

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije