Tenis

Obustavljen postupak protiv Venus Vilijams

Obustavljen postupak protiv Venus Vilijams
Foto: Ilustracija | Obustavljen postupak protiv Venus Vilijams

Američka teniska zvijezda Venus Vilijams (37) neće krivično odgovarati zbog saobraćajne nesreće u kojoj je učestvovala u junu kada je poginuo jedan stariji muškarac.

Prema pisanju američkih medija, ona je oslobođena krivice i protiv nje neće biti nastavljen postupak.

Slavna teniserka je prvobitno optužena da prilikom ulaska u raskrsnicu nije pogledala desno i tako oduzela prednost vozilu kojim je upravljala 68-godišnja Linda Barson koja je zadobila nekoliko lakših povreda, dok je njen suprug Džerom, koji je sjedio na mjestu suvozača, zadobio teške povrede glave i preminuo je dvije nedjelje kasnije.

Međutim, policija je kasnije objavila da su otkriveni dokazi koji pokazuju da je Venus legalno ušla u raskrsnicu i da je automobil koji nije bio uključen u sudar prisilio američku teniserku da se zaustavi na raskrsnici.

Promijenio se semafor, a automobil u kojem je bio bračni par je prošao kroz zeleno i udario u automobil američke teniserke.

Protiv Venus tužbu je podigla i porodica Barson. U građanskoj tužbi Vilijamsova je optužena zbog neoprezne vožnje kojom je skrivila saobraćajnu nesreću u kojoj je poginula jedna osoba. Advokati obje strane za sada nisu komentarisali vijest o prekidu sudskog postupka protiv starije od sestara Vilijams.

(N1 Hrvatska)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije