Tenis

Olga Danilović poražena u drugom kolu Taškenta

Olga Danilović poražena u drugom kolu Taškenta
Foto: N.N. | Olga Danilović poražena u drugom kolu Taškenta

Olga Danilović, mlada srpska teniserka, poražena je u drugom kolu WTA turnira u Taškentu od Anastasije Potapove u dva seta.

Olga Danilović od ponedjeljka biće prvi put u karijeri među 100 najboljih teniserki.

Potapova slavila je rezultatom 6:3, 6:3, čime se revanširala Danilovićevoj za poraz u finalu Moskve.

Iako je ruska teniserka slavila u dva seta sitnice su odlučile pobjednika jer je meč mogao da ode i na stranu srpske igračice.

Potapova je prva napravila brejk u prvom setu (3:0), ali je Olga uspjela da se vrati i oduzme servis 132. teniserki u petom gemu (3:2). Danilovićeva je servirala za izjednačenje, ali je njega vršnjakinja uspjela ponovo da napravi brejk.

U narednom gemu srpska teniserka imala je dvije uzastopne brejk lopte da dođe do ribrejka, ali nije uspjela da ih iskoristi i Potapova je kasnije osvojila set rezultatom 6:3.

Tokom drugog seta takođe je viđena velika borba, Olga je uspjela ponovo da vrati brejk zaostatka, ali i da u narednom gemu pretrpi novi "udarac". Tu je bio i kraj, Potapova je do kraja uspjela da još jednom oduzme servis Danilovićevoj i da slavi poslije 74 minuta igre.

Plasman u treće kolo Taškenta nije uspjela da izbori ni Ivana Jorović, koja je u dva seta poražena od Vere Lapko (6:2, 6:4).

(b92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije