Tenis

Ona obećava: "Nova Šarapova" krči put ka vrhu

Ona obećava: "Nova Šarapova" krči put ka vrhu
Foto: N.N. | Ona obećava: “Nova Šarapova“ krči put ka vrhu

Ruska teniserka Elina Avanesjan (21) izborila je plasman u drugo kolo mastersa u Majamiju gdje će igrati protiv Tunižanke Ons Žaber.

Lijepa Ruskinja je savladala Eriku Andrejevu sa 2:1 u setovima. 

Mnogi predviđaju da 21-godišnja teniserka ima potencijala da napravi velike stvari u svijetu tenisa. Munjevitom brzinom je ušla u Top 100, a trenutno zauzima 65. mjesto na WTA listi, a prošlog mjesta je bila na 60. poziciji. Još uvijek nema WTA titulu, ali njene igre ohrabruju i pitanje je vremena kada ćemo je vidjeti u svjetskom vrhu. 

Najveći uspjeh joj je do sada plasman osmina finala Rolan Garosa i šesnastina finale ovogodišnjeg Australijan opena. U Melburnu je pobijedila favorizovanu Grkinju Mariju Sakari, inače devetu teniserku svijeta. 

Ova Ruskinja samo je jedna u nizu sjjajnih teniserki koje dolaze iz Rusije. Sve je prisutnija u medijima i polako se upoznaje sa blještavilom i popularnosti. 

Takođe, privlači pažnju medija i zbog svog izgleda. Poklanja dosta pažnje društvenim mrežama gdje objavljuje privatne fotografije. Inače, Elina već tri godine živi i trenira u Španiji. 

San joj je osvojiti Gren slem titulu, a od malih nogu joj je uzor Marija Šarpova. Da li će bar donekle osvariti ono što je sibirska ljepotica pokazaće vrijeme. 

Njeni roditelji su iz Nagorno-Karabaha odakle su došli Pjatigorsk, a njen otac je izjavio da mu je želja da Elina nastupa za Jermeniju, ali isto tako je naglasio da ona sada velika i da sama donosi odluke. 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije