Tenis

Osaka Vilijamsovoj poručila: Volim te

Osaka Vilijamsovoj poručila: Volim te
Foto: Tanjug/AP | Osaka Vilijamsovoj poručila: Volim te

Japanskoj teniserki Naomi Osaki biće ispunjen san da finale grend slem turnira igra protiv jedne od najboljih teniserki ikada Serene Vilijams.

One će se sastati u subotu (22 časa) u finalu US opena u Njujorku, gdje će Vilijamsova igrati za 24. grend slem trofej, a Osaka za prvi.

"Kad sam bila mala sanjala sam da igram finale grend slema protiv Serene. Sada se to ostvarilo. Želim da uživam u momentu i o tom duelu mislim kao o još jednom meču", izjavila je Osaka nakon plasmana u svoje prvo finale iz "velike četvorke".

Na molbu komentatora da uputi poruku Sereni, Osaka je kroz osmijeh rekla: "Volim te".

Osaka je u polufinalu savladala Amerikanku Medison Kiz rezultatom 6:2, 6:4, dok je Amerikanka Serena Vilijams, šestostruka šampionka US opena, bila bolja od Letonke Anastasije Sevastove i slavila sa 6:3, 6:0.

"Morala sam da se malo naviknem na njenu igru, nisamo ranije igrale. Ne udara jako kao druge igračice. Poslije sam počela da razmišljam o finalu. Teško je ne razmišljati o njemu", izjavila je Vilijamsova.

Polufinalni mečevi između Španca Rafaela Nadala i Argentinca Huana Martina del Potra, te Srbina Novaka Đokovića i Japanca Keija Nišikorija bili su na programu u petak naveče i u noći između petka i subote.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije