Tenis

Otvoren glavni dio ITF turnira "Doboj open 2022"

Otvoren glavni dio ITF turnira "Doboj open 2022"
Foto: Srna | Otvoren glavni dio ITF turnira "Doboj open 2022"
Srna

Dobojski gradonačelnik Boris Jerinić danas je svečano otvorio glavni dio teniskog ITF turnira "Doboj open 2022", čiji je nagradni fond 15.000 dolara.

Jerinić je rekao novinarima da je domaćin Teniski klub "Doboj" najorganizovaniji klub u ovom gradu što pokazuju i njegovi rezultati koji prevazilaze granice BiH, podsjetivši da je Dobojlija Marko Maksimović prošle godine osvojio završni masters u Monte Karlu.

On kaže da je i mladi teniser Andrej Nedić ostvario zapažene rezultate.

"Ovaj turnir promoviše tenis, daje stimulans našim mladim igračima i sve to je nešto što je dobro za ovaj grad", naglasio je Jerinić koji je zahvalio Ministarstvu porodice, omladine i sporta Republike Srpske za podršku u organizovanju manifestacije.

Pomoćnik ministra za porodicu omladinu i sport Mario Đuran poručio je da je Doboj već nekoliko dana centar tenisa za Republiku Srpsku te uži i širi region Balkana.

On kaže da je opravdana nagrada Doboju što ima dva svoja predstavnika na glavnom turniru.

Predsjednik Skupštine Teniskog kluba "Doboj" Miodrag Marković kaže da ovaj klub ostvaruje svoje najbolje rezultat što im je i na ponos.

Prije svečanosti otvaranja Turnira za doprinos u njegovoj organizaciji uručena je plaketa Gradu Doboju, gradonačelniku Borisu Jeriniću i Ministarstvu porodice omladine i sporta Republike Srpske.

Na glavnom dijelu Turnira u singlu i dublu učestvuje 32 igrača, dok su u kvalifikacijama bila 44 takmičara iz 25 zemalja sa skoro svih kontinenata.

Pobjednik turnira dobiće 15 ATP bodova.

Prvi nosilac ovogodišnjeg 15. turnira jeste Mađar Gergelj Madaraš koji je danas sa sunarodnikom Peterom Fajtom u dublu bio bolji od Dobojlija Andreja Nedića i Marka Maksimovića.

Finale u dublu igra se u subotu 14. maja, a finale u singlu u nedjelju, 15. maja.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije