Tenis

Pad Olge Danilović, Iga i dalje vlada

Pad Olge Danilović, Iga i dalje vlada
Foto: Tanjug/AP | Pad Olge Danilović, Iga i dalje vlada

BEOGRAD - Najbolje rangirana srpska teniserka Olga Danilović nazadovala je za 13 pozicija i na danas objavljenoj WTA listi zauzima 125. mjesto sa 588 bodova.

Drugorangirana srpska teniserka Natalija Stevanović napredovala je za tri mjesta i trenutno je 183. igračica svijeta. Ona je sakupila 405 poena. Dejana Radanović je 236. teniserka svijeta sa 323 boda. 

Poljakinja Iga Švjontek je i dalje ubjedljivo na prvom mjestu WTA liste sa 11.695 bodova, dok je druga Bjeloruskinja Arina Sabalenka sa 8.138 poena. Amerikanka Koko Gof je na trećoj poziciji sa 7.638 bodova, dok je Kazahstanka Elena Ribakina četvrta sa 5.673 poena. Amerikanka Džesika Pegula je peta teniserka svijeta, dok je Čehinja Marketa Vondroušova šesta na WTA listi. 

Grkinja Marija Sakari je napredovala za jedno mjesto i sada je sedma teniserka svijeta, dok je Kineskinja Ćinven Dženg pala na osmu poziciju WTA liste. Uns Džabir iz Tunisa je deveta igračica na WTA listi, a najboljih deset teniserki svijeta kompletira Letonka Jelena Ostapenko.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije