Tenis

Pilić: Novak djeluje jako loše

Pilić: Novak djeluje jako loše
Foto: Kurir | Pilić: Novak djeluje jako loše

Nikola Pilić, nekadašnji trener Novaka Đokovića, smatra da je srpski teniser prerano počeo da se takmiči na turnirima i da zbog toga doživljava poraze. Pilić tvrdi da Novak još nije mentalno i fizički spreman za turnire.

Novak Đoković poražen je u prvom meču ATP turnira u Majamiju pošto ga je za svega 69 minuta savladao Francuz Benoa Per sa 6:3, 6:4. Srbin je djelovao nemoćno i umorno, daleko od forme po kojoj ga svi pamte. Prvi put je u karijeri doživio tri vezana poraza poslije 2007. godine, kada je izgubio pet mečeva zaredom.

“Novak jako loše djeluje! Čini mi se da nije fizički i psihički spreman za turnire, odnosno da igra pred 10.000 ljudi. To nije Novak! To nije onaj Đoković koga svi znamo! Gledao sam meč u Majamiju i vidio sam da mu nije lako. Htio je da se predstavi u najboljem svjetlu, ali ne ide – rekao je Pilić, a potom očinski dodao: “Žao mi ga je gledati onakvog na terenu! Ovo u Majamiju je bilo – ništa!”

Nikola Pilić smatra da Novak Đoković ne bi trebalo da ovako krcka svoj teško stečeni ugled u svijetu.

“Novak mora da bude mentalno i fizički siguran u sebe da može da se bori i pobjeđuje. Znam da sada svima koji ga vole izgleda nemoćno, ali to se događa kad se vratiš na teren poslije duže pauze. Isto prolaze i Venus Vilijams i Sten Vavrinka, a vjerovatno će se to desiti i Mariju. Profesionalni tenis je skroz nepredvidiv”.

Veliki problem za Novaka Đokovića su njegovi treneri. Poslije Bekera i Vajde došli su Agasi i Štepanek, a oni mu izgleda ne ulivaju potrebnu snagu.

“Ne možeš do dobrog rezultata bez logistike. Novak je naučio da ima trenera pored sebe i da mu pomogne kad mu ne ide. Mislim da je kod njega Štepanek ipak prvi trener i pravi čovjek na koga može da se osloni. Agasi je tu sa strane kao veliki igrač. Čeh nije bio u Majamiju jer mu se žena porađa, ali vrlo brzo će morati da mu se stavi na raspolaganje – jasan je Pilić koji na kraju poručuje da i dalje vjeruje u Novaka jer zna da Nole sigurno nije zaboravio da igra tenis.

(Kurir)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije