Tenis

Pilić: Premijer Australije htio da popravi rejting preko Đokovića

Pilić: Premijer Australije htio da popravi rejting preko Đokovića
Foto: Velibor Tripić/Arhiva | Pilić: Premijer Australije htio da popravi rejting preko Đokovića

Sve ovo što se desilo Novaku Ðokoviću u Melburnu je apsolutno politička stvar, premijer Australije htIo je preko najboljeg svjetskog tenisera da popravi svoj rejting uoči izbora, smatra čuveni teniski trener NIkola Pilić.

"Ja sam 50-60 godina putovao po svijetu, nikad nisam vidio ništa slično, pogotovo za najboljeg na svijetu. Oni su imali dva aršina, pokušali su od Novaka da naprave kriminalca, a on je broj jedan. Sramota, premijer (Skot Morison, prim. aut) je htio preko Ðokovićevog imena da podigne rejting i to mu nije uspjelo, zahvalan sam Sudu i Novaku", rekao je Pilić Tanjugu.

Pilić, u čijoj akademiji u Minhenu je Novak kao dječak trenirao, ističe da će on iz svega izaći još jači i da je sada samo bitno da trenira.

"Novak ima sjajan tim, zna šta mu je činiti. Nema garancije da će osvojiti turnir, ali sam siguran da onaj ko želi da ga dobije mora da odigra fantastično, pet setova, na njegovom terenu, podlozi koja mu odgovara, gdje je osvojio devet titula. Bitno je da prođe prva dva kola, poslije ide peta, pa u drugoj nedjelji šesta brzina. Novak je dovoljno pametan, inteligentan, nije slučajno 350 nedjelja prvi na svijetu", poručio je Pilić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije