Tenis

Pliškova nadigrala Halep za finale Majamija

Pliškova nadigrala Halep za finale Majamija
Foto: N.N. | Pliškova nadigrala Halep za finale Majamija

Uprkos brojnim odlaganjima zbog kiše, Karolina Pliškova stigla je da oko 1 čas poslije ponoći po lokalnom vremenu savlada Simonu Halep i obezbijedi mjesto u finalu urnira u Majamiju.

Čehinja je savladala Rumunku sa 7:5, 6:1.

Pliškova je tako spriječila Halepovu da se vrati na prvu poziciju na WTA listi, a sama bi mogla da se probije do drugog mjesta.

Inače, češka teniserka je ove sezone na svim turnirima na kojimaje učestvovala stigla makar do četvrtfinala, a titulu je osvojila u Brizbejnu.

Pliškova je bila odlična na servisu, bila je precizna u 71 odsto slučajeva iz prvog puta, da bi potom osvojila 75 odsto poena. Meč je završila sa 23 vinera i 16 neiznuđenih grešaka. S druge strane Halep je napravila 14 direktnih poena, dok je 20 puta bila neprecizna.

Po jedan brejk su naravile obe teniserke kada je meč prvi put prekinut na 3:3. Posle skoro jednočasovne pauze, Pliškova je duplom servis greškom poklonila brejk Halepovoj. Rumunka je potom povela sa 5:3 i činilo se da će bez problema doći do prvog seta. Ipak, u gemu u kome je servirala za set napravila je tri greške dozvolivši protivnici da se potpuno vrati u igru.

Od tog momenta za sve se pitala Pliškova, koja je vezala četiri gema i povela sa 1:0.

Furiozno je Čehinja potom došla do 5:0, kada je meč još jednom prekinut zbog padavina. Teniserke su na teren ponovo izašle posle ponoći po lokalnom vremenu, da bi Pliškova završila posao.

Protivnica u finalu biće joj Australijanka Ešli Barti.

(sportklub)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije