Tenis

Počinje Vimbldon, Ðoković sutra od 14.30 protiv Kvona

Počinje Vimbldon, Ðoković sutra od 14.30 protiv Kvona
Foto: Tanjug/AP arhiva | Počinje Vimbldon, Ðoković sutra od 14.30 protiv Kvona

Najbolji srpski teniser Novak Ðoković sutra počinje odbranu titule na Otvorenom prvenstvu Engleske i pohod na 21. Gren slem trofej.

Ðoković će sutra od 14.30 časova na Centralnom terenu igrati protiv Sunvu Kvona iz Južne Koreje. Kvon (24) je trenutno na 75. mjestu ATP liste, a u karijeri je igrao samo jednom protiv Ðokovića i to prošle godine u Beogradu. Srpski teniser je tada slavio 6:1, 6:3.

Ðoković je prošle godine u finalu Vimbldona pobedio Italijana Matea Beretinija 6:7, 6:4, 6:4, 6:3. Najbolji srpski teniser je šest puta u karijeri trijumfovao na Vimbldonu. Treći igrač svijeta je do sada osvojio 20 Gren slem trofeja.

U ponedjeljak od srpskih tenisera na teren izlaze Laslo Ðere, Aleksandra Krunić, Miomir Kecmanović i Dušan Lajović.

Ovogodišnji Vimbldon obiluje kontroverzama. Čelnici ATP i WTA su odlučili da ne dodijeljuju bodove zbog toga što su organizatori Vimbldona zabranili nastup ruskim i bjeloruskih teniserima i teniserkama zbog rata u Ukrajini.

U muškoj konkurenciji neće nastupiti dvojica najbolje plasiranih igrača na ATP listi Danil Medvedev i Aleksandar Zverev. Medvedevu je zabranjen nastup u Londonu zbog rata u Ukrajini, dok se Zverev oporavlja od povrede skočnog zgloba.

Vimbldon se završava 10. jula, a nagradni fond iznosi više od 40 miliona funti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije