Tenis

Postavlja nove standarde: Nestvarna Tea pokorila i Tiranu

Postavlja nove standarde: Nestvarna Tea pokorila i Tiranu
Foto: N.N. | Postavlja nove standarde: Nestvarna Tea pokorila i Tiranu

Čudesna mlada teniserka Tea Kovačević (13 godina i 11 mjeseci) nastavlja sa blistavim izdanjima na međunarodnoj sceni.

Djevojčica iz Gradiške je osvojila treću uzastopnu ITF titulu.Treći nastup na ITF sceni i treća titula. Trofej je danas podigla na turniru u Tirani.

„Postavlja rekord koji će biti veoma teško oboriti u budućnosti. Naime, Tea u singlovima ima 16 pobjeda od 16 ukupno odigranih mečeva na ITF turnirima, a u današnjem finalnom meču Tea je brutalno ponizila svoju protivnicu sa 6-0,6-0 i na nevjerovatan način postavila nove standarde svjetske teniske juniorske scene. (Za ovaj rekord čekamo još potvrdu od SVJETSKE TENISKE FEDERACIJE)“, napisao je otac i trener mlade teniserka Marko Kovačević.   

Inače, na ovom turniru bodove su tražili takmičari iz SAD-a, Hrvatske, Luksemburga, Francuske, Švedske, Australije, Češke, Estonije, Sjeverne Makedonije, Turske, Italije, Švajcarske, Indije, Albanije, Brazila, Bosne i Hercegovine, Sirije, Bugarske, Rumunije, Austrije, Malte, Velike Britanije i Izraela. 

Redom su padale: Lison Tapin (Francuska) 6-1,6-2, Izabela Tumanjan (SAD) 6-1,6-0, Ksiang Liu (Kina) 6-2,6-3, Lidia Panagiotidou (Grčka) 6-4,6-2 i u finalu Despoina Koskina (Grčka) 6-0,6-0.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije