Tenis

Poznat Novakov put u Rimu: Ima li otvoren put do sedme titule?

Poznat Novakov put u Rimu: Ima li otvoren put do sedme titule?
Foto: Tanjug/AP | Poznat Novakov put u Rimu: Ima li otvoren put do sedme titule

Pred vratima smo turnira iz masters seriju u Rimu.

U italijanskoj prijetolnici ćemo ponovo gledati Novaka Đokovića koji će u odsustvu Janika Sinera i Karlosa Alkaraza biti najveći favorit. 

Najbolji teniser svijeta danas je saznao svoj put u Rimu. U prvom kolu će biti slobodan, a u drugom će čekati iz boljeg Romana Safijulina i jednog kvalifikanta. 

Potencijalni rival u trećem kolu je Alehandro Tabilo ili Jakub Menšik. Po projekciji  bi ga u osmina finala čekao Fransisko Serundolu ili Karen Hačanov. U četvrtfinalu bi mogao na Kaspera Ruda koji ga pobijedio u Monte Karlu. U polufinalu bi Novak potencijalno igrao sa Zverevom ili Dimitrovom.

Rafael Nadal na startu igra sa kvalifikantom, ali ga već u narednoj rundi čeka Humbert Hurkač. Titulu je na prošlogodišnjem izdanju turnira u Rimu osvojio Danil Medvedev. Đoković koji je šest puta osvajao Rim je tada zaustavljen u četvrtfinalu od Holgera Runea. 

Projektovana četvrfinala: Đoković – Rud, Zverev – Dimitrov, Rubljov – Cicipas, Hurkač – Medvedev. Turnir će se održati od 9. do 19. maja na Foro Italiku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije