Tenis

Preminuo bivši trener Olge Danilović

Preminuo bivši trener Olge Danilović
Foto: Instagram/hts_sluzbeni | Preminuo bivši trener Olge Danilović

Hrvatski teniski trener Kristijan Šnajder, koji je prošle godine trenirao i Olgu Danilović, preminuo je u 41. godini poslije teške bolesti.

Šnajder je imao rak debelog crijeva, činilo se da se oporavio u jesen 2020. gdoine, ali se opaka bolest vratila početkom 2021. kada je tokom Australijan opena osjetio bolove u trbuhu.

"Tužna vijest za tenisku porodicu: nakon teške bolesti umro je Kristijan Šnajder. Jedan od naših najpoznatijih trenera, svuda omiljeni Kiki, izgubio je najtežu bitku protiv opake bolesti. Bio je trener mnogim teniskim zvijezdama, kao što su Borna Ćorić i Ana Konjuh, nedavno je učestvovao u osvajanju juniorskog Australian Opena Petre Marčinko, a radio je i s Bernardom Perom, Olgom Danilović... Na žalost, Kikijev život se ugasio prerano, u 41. godini. Kiki, hvala ti na svemu što si dao tenisu i bio to što jesi. Porodici ovim putem izražavamo najdublje saučešće", poručili su iz Teniskog saveza Hrvatske.

Šnajder je i bivši trener Borne Ćorića, a sarađivao je s Anom Konjuh i Bernardom Perom. O vremenu provedenom sa Olgom rekao je:

"Olga i ja još smo u fazi upoznavanja, ali sretan sam da imamo ovako uspješan start. Olga je prošla i tri kola kvalifikacija u Dubaiju, bila je vrlo suvjerena u tim mečevima, a sada je i protiv Petre pokazala svu raskoš svog talenta i potvrdila veliki potencijal. Djevojka ima borbeni spirit i za nju godina nije mogla početi bolje s obzirom da je prvi put nastupila u glavnom žrebu jednoga Grand Slam turnira. Mislim da naša priča nije mogla imati ljepši početak", govorio je Šnajder početkom 2021. godine..

(Telegraf)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije