Tenis

"Protiv Rodžera ne možete igrati tenis"

"Protiv Rodžera ne možete igrati tenis"
Foto: Tanjug/AP | "Protiv Rodžera ne možete igrati tenis"

David Gofan je u meču osmine finala US Opena doživio težak poraz od trećeg nosioca turnira, Rodžera Federera.

Belgijanac je uspio da osvojo svega četiri gema, 6:2, 6:2, 6:0 u meču koji je trajao svega 79 minuta.

Po završetku susreta, David je pričao o tome koliko je teško igrati protiv najboljih. Pitali su ga protiv koga se najviše plaši da igra.

"Oni su potpuno drugačiji, imaju drugačije igre, mentalitet. Bolji su na različitim podlogama. Lijepo je da su tu sva trojica jer su toliko dobri i istovremeno toliko različiti. Lijepo je gledati ih, ali je teško igrati protiv njih. Protiv Novaka i Rafe morate jako da udarate, ali fizički su vrlo spremni. A Rodžer jednostavo zauzme tu pravu poziciju na terenu. Stalno pokušava da ide naprijed, traži vinere. Protiv njega onda ne možete da igrate tenis", kaže David.

Kaže da je nevjerovatna njihova želja za uspjehom.

"Svi su opet mentalno veoma, veoma jaki. Žele da pobjeđuju stalno, da ostanu što duže, da imaju svaki trofej u kolekciji, a sve vrijeme stalno napreduju. Čak iako imaju više od 30, pa i 35 godina kao Rodžer, i dalje su fizički besprijekorni. Teško ih je pobijediti", priznaje Gofan.

Pitali su ga da li je teže igrati sa Rafom na šljaci, Rodžerom na travi ili Novakom na betonu.

"Teško je reći. Zavisi koliko su dobri. Ponekad su na svom najvišem nivou, a onda je teško. U ovom trenutku rekao bih da je najteže protiv Novaka, on je vjerovatno najbolji u ovom trenutku", zaključio je teniser iz Belgije.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije