Tenis

Puljić i Dobrnjac u polufinalu

Puljić i Dobrnjac u polufinalu
Foto: N.N. | Puljić i Dobrnjac u polufinalu

Bh. teniser Luka Puljić i Vanja Dobrnjac, teniser banjalučkog Borca koji nastupa kao igrač Srbije, plasirali su se u polufinale ITF juniorskog turnira čiji je domaćin TK Banjaluka.

Puljić (sedmi nosilac) je vodio 5:0 kada mu je zbog povrede Srbin Dušan Milanović predao meč, a Dobrnjac (8) sa 6:3, 1:1 kada je Hrvat Borna Devald (4) predao meč zbog bolesti. Dobrnjac, koji je na turnir došao nakon finala singla i titule u dublu na ITF turniru u Nikšiću dobro igra i u Banjaluci gdje će se sutra boriti sa Mihajlom Radosavljevićem iz Srbije koji je sunarodnika Branka Đurića savladao 6:2, 6:2.

Bh. teniser Dražen Petrović, je nakon eliminacije šestog nosioca Nikole Kijca stao u četvrtfinalu, a lošijem izdanju doprinijela je i povreda. Milan Macura iz Srbije ga je savladao sa 6:0, 6:1 i igraće sa Puljićem.

U polufinalu ženskog dijela turnira sastaće se Noka Jurić (Slovenija) - Anđela Lopičić (Srbija, 3) i Katarina Duić Plamtri (Hrvatska) - Anja Drašković (Crna Gora). Jurićeva je pobijedila Itu Habeković (Hrvatska) 6:1, 6:3, Duić Plamtrijeva sunarodnicu Korneliju Hunčak sa 6:2, 6:0, Lopičićeva Divnu Ratković (Crna Gora) 6:3, 6:3 dok je Draškovićeva prošla dalje nakon diskvalifikacije Njemice Luce Viktorije Foke jer rivalku pogodila lopticom. Meč je prekinut pri rezultatu 2:6, 3:4.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije