Tenis

Radikalna odluka Federera o nastavku sezone

Radikalna odluka Federera o nastavku sezone
Foto: Tanjug/AP | Radikalna odluka Federera o nastavku sezone

Švajcarac Rodžer Federer odlučio je da propusti gotovo čitavu sezonu na šljaci i igraće samo Rolan Garos. Ovakva radikalna odluka donijeta je zbog toga što Federer želi da se fokusira na Gren Slem trofeje, jer je već u godinama i to počinje da utiče na njegovu igru.

Federer će u avgustu ove godine napuniti 39 godina, a prve boljke u njegovoj igri viđene su tokom Australijan opena, gdje poslije dva iscrpljujuća meča nije bio fizički potpuno spreman za duel protiv Novaka Đokovića u polufinalu.

Federer će naredni turnir igrati u Dubaiju od 24. februara, zatim će igrati na dva Mastersa u Indijan Velsu i Majamiju, a zatim slijedi pauza tokom sezone šljake tokom koje će propustiti turnire u Monte Karlu, Madridu i Rimu i igraće tek krajem maja na Rolan Garosu.

To znači da Federera najvjerovatnije čeka pad na ATP listi, jer bježi Dominiku Timu svega 85 bodova, a prošle godine u Madridu i Rimu je igrao četvrtfinale te će sigurno izgubiti 360 bodova.

Poslije Australijan opena i 17. Gren Slem titule Novaka Đokovića, kao nikada do sada krenula je polemika ko je najbolji teniser svijeta i kako će na kraju karijera Novaka Đokovića, Rodžera Federara i Rafaela Nadala izgledati vječna lista Gren slem šampiona.

Očigledno je da se Federer opredijelio za radikalni potez i žrtvovanje sezone na šljaci, kako bi sačuvao energiju za Rolan Garos, a prije svega Vimbldon, koji slijedi ubrzo poslije toga.

(Telegraf.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije