Tenis

Robin Hase stiže na Srpska open

Robin Hase stiže na Srpska open
Foto: N.N. | Robin Hase stiže na Srpska open

Holanđanin Robin Hase, nekada 33. teniser svijeta, stiže na ATP čelendžer Srpska open, koji će biti održan od 9. do 15. septembra u Banjaluci u organizaciji Teniskog kluba Mladost.

Tridesetdvogodišnji Hase je osvojio dvije ATP titule u singlu i šest u dublu, igrao je finale dubla na grend slemu i svakako će biti jedna od zvijezda banjalučkog čelendžera koji slavi 18. rođendan.

"Kao i svake godine mnogo je dobrih igrača, a izdvojila bih Hasea, koji je 2012. bio 33. igrač na svijetu. Osvojio je dosta turnira i odigrao mnogo dobrih mečeva i biće zvijezda turnira. Slovak Andrej Martin, 137. igrač sa ATP liste je prema prijavnoj listi prvi nosilac, a drugi je Italijan Filipo Baldi (145), rekla je Lana Popović, direktor turnira.

Popovićeva je pozvala sve u Park "Mladen Stojanović" da pogledaju mečeve:

"Gledati uživo vrhunski tenis je veliki događaj i pozvala bih sve da dođu. Ovo je 18. turnir, što je za pohvalu, a u ozračju 18. rođendana biće prigodne zabave za komplentu porodicu, biće poklona i sigurna sam da će svi uživati."

Osim pomenutih igrača na prijavnoj listi su Argentinci Karlos Berlok i Federiko Korija, Australijanac Kristofer O'Konel, Peđa Krstin iz Srbije, po prvi put teniser iz Indije dolazi  - Sumit Nagal... Po novim pravilima u glavnom kosturu je 48 igrača, a u kvalifikacijama samo četiri.

"U kvalifikacijama imamo jednu vajld kartu i nju ćemo dati pobjedniku predkvalifikacija u kojima će 4. i 5. septembra igrati teniseri iz RS, dok ćemo jednu od pet pozivnica za glavni turnir dati perspektivnom igraču iz Srbije Marku Miladinoviću i nadam se da će opravdati povjerenje i biti uspješan", rekao je Siniša Simeunović, direktor TK Mladost.

Trunir, čiji je nagradni fond 46.600 evra, ne bi bilo moguće organizovati bez pokrovitelja i sponzora, a među njima je Ministarstvo porodice omladine i sporta RS koje je od početka uz turnir.

"Nastavićemo da podržavamo čelendžer, a izuzetno mi je drago što možemo biti svjedoci razvoja, ali i očuvanja kvaliteta turnira. Ovakvi događaji su najbolja promocija i sporta i RS i TK Mladost to uspješno radi", rekla je ministar Sonja Davidović.

Prenos na tri televizije

Ovogodišnji čelendžer Srpska open ima nekoliko novina. Umjesto sa dva terena live stream će biti sa tri terena, a prenos će biti na tri televizije.

"Naši prijatelji iz Arena sporta će sa RTRS-om i ATV-om prenositi dva polufinala i finale i mislim da je ovo prvi put da događaj u RS prenose tri televizije. Pozvao bih sve koji vole tenis da dođu i da vide igrače koje gledaju i Njujorčani i svi koji imaju velike turnire", rekao je Draško Milinović, predsjednik Organizacionog odbora i predsjednik Teniskog saveza RS.

  • 2018. turnir osvojio Alesandro Đanesi

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije