Tenis

Runea nikako da krene, Dimitrova nikako da stane

Runea nikako da krene, Dimitrova nikako da stane
Foto: X/ abnamroopen | Runea nikako da krene, Dimitrova nikako da stane

Holger Rune, treći nosilac na turniru iz serije 500 u Roterdamu, završio je učešće već u drugom kolu – izgubio je od Aleksandera Ševčenka sa 6:4, 1:6, 6:3.

Tako se nastavlja sezona iz noćnih mora za Danca – raskinuo je saradnju sa Severinom Lutijem i Borisom Bekerom, a ukupno je ostvario četiri pobjede u dosadašnjoj sezoni: najbolniji poraz svakako je onaj od Francuza Kazoa u drugom kolu Australijan opena.

U trećem setu su teniseri lako osvajali svoje gemove, sve do osmog gema, kada Ševčenko stiže do brejk lopte, a Rune pokušava servis-volejom i – promašuje loptu, piše ’’Sport klub’’.

U narednom gemu se Rus, koji sada nastupa pod zastavom Kazahstana, nije stegao, već je asom završio posao.

X/ abnamroopen
X/ abnamroopen

Ševčenko, trenutno 57. teniser svijeta, u četvrtfinalu će se sastati sa Grigorom Dimitrovom, koji je u prvom meču dana bio bolji od Martona Fučoviča sa 6:3, 7:5.

U prvom setu je spasao dvije brejk lopte, u drugom i set loptu – Bugarin je važne poene odigrao bolje i zasluženo je pobijedio. Tako je poslije finala u Marseju i nešto ranije osvojene titule u Brizbejnu pokazao još jednom da se nalazi, pa možda i u formi svog života.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije