Tenis

Rusedski: Rodžere, Kevine, pazite se, Novak djeluje nezaustavljivo

Rusedski: Rodžere, Kevine, pazite se, Novak djeluje nezaustavljivo
Foto: Tanjug/AP | Rusedski: Rodžere, Kevine, pazite se, Novak djeluje nezaustavljivo

Bivši britanski teniser Greg Rusedski smatra da najbolji teniser svijeta Novak Đoković igra u najboljoj formi i da je favorit u završnici ATP tur finala.

Novak će u subotu odmjeriti snage sa Kevinom Andersonom, dok se Rodžer Federer sastaje sa Aleksanderom Zverevim, ali Rusedski kaže da je Srbin u ofanzivi.

"Ovaj momak trenutno djeluje nezaustavljivo. Mislim da je njegova igra na skali od deset negdje oko 9, možda 9.5. Mislim da može da odigra još bolje nego što je bio slučaj protiv Zvereva i to je zaista zastrašujuće za sve koji mu se nađu preko puta mreže. U prvom setu Zverev ga je pritisnuo. Pogađao je uglove, as servise, bilo mu je dozvoljeno da igra sa mnogo samopouzdanja, ali Đoković uvijek nađe način da uspostavi svoju igru. Možda nije imao previše vinera, ali tjerao je Sašu da igra za svaki poen, imao je na svojoj strani taj odbrambeni zid i onda bi krenuo u tranziciju", objasnio je Rusedski.

On je primijetio razliku u Novakovoj igri u mečevima sa Iznerom i Zverevom.

"Protiv Iznera je ušao u teren, a protiv Zvereva je bio malo dublje iza linije, onda je miksovao, izlazio je napred. To pokazuje fleksibilnost u njegovim razmišljanjima, kako najbolje da iskoristi sve svoje prednosti, sa riternom, pokretljivošću koju ima. On je bez sumnje najbolji", rekao je Rusedski.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije