Tenis

Rusko čudo na Vaskrs: Rubljov poslije preokreta do titule u Madridu

Rusko čudo na Vaskrs: Rubljov poslije preokreta do titule u Madridu
Foto: Tanjug/AP | Rusko čudo na Vaskrs: Rubljov poslije preokreta do titule u Madridu

Ruski teniser Andrej Rubljov došao je do svoje druge masters titule u Madridu poslije preokreta protiv Kanađanina Feliksa Ože-Alijasima sa 2:1, po setovima 4:6, 7:5, 7:5.

Da se neko prije početka turnira kladio na ovaj susret u finalu vjerovatno bi sada već bio, u najmanju ruku, milioner.

Prvi set je počeo veoma loše po Rusa. Alijasim je odmah napravio brejk bez izgubljenog poena, brzo je taj jedan prerastao i u drugi  tako da se nismo ni okrenuli, a prvi set je bio već na izmaku.

Doduše, Rubljov se potrudio da ga malo produži, uspio je da vrati jedan brejk zaostatka, ali prvi set je otišao tamo gdje je od samo starta i bilo naznake, a to je u ruke Kanađanina.

Kraj prvog seta dao je neke znake života za Rubljova. Ušao je Rus dosta sigurnije i stabilnije u drugi set. Forhend je počeo da sluša, a sa druge strane mrežice protivnik je počeo malo da pušta nogu sa papučice za gas. Sve je to rezultovalo u tome da Andrej u 12. gemu napravi brejk i odvede ovo finale u treći set.

Odlučujući set je imao poprilično jednoličan izgled – Rus je napadao, a Kanađanin je pronalazio način da ostane u ovom meču.

Ali onda zavšetak na najgori mogući način – Alijasima na meč loptu pravi duplu grešku.

Na taj način Rubljov je stigao do svoje 16. titule u karijeri i do druge masters titule u karijeri. 

Kanađaninu ostaje velika žal jer je ovo bilo njegovo prvo finale na turnirima iz ove kategorije, ali i velika šansa da se domogne prve titule.

Kada je u pitanju poredak, Rubljov će ostati na 6. mjestu, dok je Ože-Alijasim napredovao čak 15 pozicija i sada se vratio u prvih 20 na svijetu zauzimajući upravo tu 20. poziciju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije