Tenis

Sabalenka zaustavljena u prvom meču poslije titule u Melburnu

Sabalenka zaustavljena u prvom meču poslije titule u Melburnu
Foto: Tanjug/AP | Sabalenka zaustavljena u prvom meču poslije titule u Melburnu

Arina Sabalenka, šampionka Australijan opena, doživjela je debakl u svom prvom meču poslije titule u Melburnu.

Činilo se da Beloruskinja kontroliše meč protiv Done Vekić, dobila je prvi set i imala brejk loptu za dupli brejk u drugom, ali otad je sve krenulo nizbrdo.

Na kraju, rođena Osiječanka uzima devet gemova u nizu za kraj i veliku pobedu u drugom kolu turnira u Dubaiju – 6:7 (5-7), 6:3, 6:0.

Spomenutu brejk loptu Vekićeva je spasla na nevjerovatan način, Sabalenka je već imala gotov poen, ali je pogrešno procijenila let lopte koja je završila u polju.

Umjesto 3:0 za Sabalenku, ubrzo je bilo 1:2. Kako je meč odmicao, to je Dona igrala sve bolje, a Arina je sve više griješila i ušla u jednu od nizbrdica kakvu dugo od nje nismo videli.

’’Prilično velika pobjeda, ona je nevjerovatno startovala ove godine. Sjajna je igračica. Jeste da sam je pobijedila pet puta dosad, ali ona je dobila najvažniji meč, u četvrtfinalu Australijan opena prošle godine. Taj poraz me je mnogo boljeo. Znala sam da odigram najbolje što mogu, drago mi je da sam uspjela“, izjavila je Vekić.

Hrvaticu u trećoj rundi čeka Sorana Kirstea, koja je bila bolja od Veronike Kudermetove sa 6:1, 6:4.

Marija Sakari, u prvom meču poslije razlaza sa trenerom Tomom Hilom, pobijedila je Emu Navaro sa 6:2, 6:4, pa je čeka Džasmin Paolini, koja je iznenadila Lejlu Fernandez 6:3, 6:4.

Petra Martić izgubila je od Magdalene Freuh sa 6:4, 1:6, 6:2, dok je Marketa Vondrušova takođe u tri seta savladala Pejton Sterns – 6:1, 5:7, 6:2.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije