Tenis

Sedmica broj 401 na vrhu

Sedmica broj 401 na vrhu
Foto: Tanjug/AP | Sedmica broj 401 na vrhu

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković započeo je novu nedjelju na vrhu ATP liste. Miomir Kecmanović zabilježio skok za jedno mjesto.

Nisu Srbija i Novak Đoković uspjeli da osvoje Dejvis kup i na najbolji mogući način završe tenisku sezonu. Kao utjeha najboljem srpskom teniseru ostaje pogled na ATP listu, a on je isti kao i prethodnih nedjelja.

Đoković je započeo nevjerovatnu 401. nedjelju na čelu ATP liste. U prvih 10 ništa se nije mijenjalo. Alkaraz je drugi sa 2.390 bodova manje. Treći je Medvedev, a četvrti veliki slavljenik na kraju prošle nedjelje Janik Siner, koji je poslije drugog mjesta na završnom mastersu pridodao titulu u Dejvis kupu.

Prvih 10 zaokružuju Andrej Rubljov, Stefanos Cicipas, Aleksander Zverev, Holger Rune, Hubert Hurkač i Tejlor Fric. Od srpskih tenisera u prvih 100 samo je Miomir Kecmanović, sa dve pobede u Dejvis kupu, zabeležio pomeranje. On je sa 55. skočio na 54. mesta ATP liste.

Između njega i Đokovića i dalje su Laslo Đere koji je 33. i Dušan Lajović na 46. mjestu, dok je Hamad Međedović takođe skočio za jedno mjesto i sada je 110.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije