Tenis

Serena: Nisam mogla da hodam, a igram finale Vimbldona

Serena: Nisam mogla da hodam, a igram finale Vimbldona
Foto: Tanjug/AP | Serena: Nisam mogla da hodam, a igram finale Vimbldona

Serena Vilijams, po mnogima najbolja igračica svijeta, nije mogla da vjeruje da se plasirala u svoje deseto finale na Vimbldonu.

Amerikanka, koja je prošle godine postala majka, ali i imala velikih problema tokom i poslije porođaja, ubjedljivo je porazila Juliju Gerges (6:4, 6:2).

U borbi za svoju osmu titulu na Vimbldonu, u jubilarnom tridesetom Grend Slem finalu, sastaće se sa još jednom Njemicom – Anđelik Kerber, koju je porazila prije dvije godine u velikom finalu u Londonu.

"Naravno da sve ovo što se događalo donosi još veću dozu emocija, prije svega jer nije nikakva tajna da sam imala izuzetno težak porođaj. Prestala sam i da brojim koliko sam operacija imala više. Pa, morala sam na četiri operacije jer sam imala previše operacija. To mi je postalo dnevna rutina, do nove operacije", rekla je Serena i potom nastavila u dahu:

"Tu su bili i problemi koje sam počela da imam s krvlju, koje nisam ni primjećivala dok mi moja agentkinja Džil, iako mi je ona više prijatelj nego predstavnik, nije ukazala šta sebi radim stresom".

Tridesetšestogodišnja, mlađa od sestara Vilijams već je rekorderka po broju osvojenih pehara na četiri najveća turnira, sa 23, u Open eri, dok bi se novom pobjedom izjednačila i sa legendarnom Margaret Kort – koja ima jedan više.

"Kada pomislim da nisam mogla da otpješačim do poštanskog sandučeta, a sada sam u finalu Vimbldona... Nevjerovatno, zaista. Ne znam šta bi rekla... Čula sam mnoge ljude kako govore da nije ništa čudno što sam se plasirala u finale, ali nikako nije tako. To je neopisivo zadovoljstvo i ogromna radost za mene, jer kada samo pogledam godinu dana unazad".

(b92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije