Tenis

Serena u desetom finalu Vimbldona

Serena u desetom finalu Vimbldona
Foto: Tanjug/AP | Serena u desetom finalu Vimbldona

Serena Vilijams, sedmostruka šampionka na terenima 'Ol Ingland klaba', plasirala se u finale Vimbldona, pošto je u dva seta pobijedila Juliju Gerges.

Vilijams, koja se ove godine vratila nakon porođaja, slavila je rezultatom 6:2, 6:4.

Sereni je za deseto finale Vimbldona bilo potrebno samo 72 minuta igre i u njemu će se sastati sa Anđelik Kerber.

Teniserka iz Amerike do sada je osvojila 23 Gren slem titule i subotu će imati šansu da se izjednači sa Margeret Kort (24).

Serena je dobro krenula meč, odmah je krenula da pritiska na servis Njemice, međutim poslije četiri gema nije bilo brejka (2:2).

Nije uspjela u drugom gemu da iskoristi brejk loptu, ali zato jeste u šestom. Serena je povela sa 4:2, a potom je prvi set dobila sa 6:2.

U drugom setu ponovo je oduzela servis protivnici u šestom gemu, potom je brejk i potvrdila i povela sa 5:2. Gerges uspjela je da se vrati i da servira za izjednačenje (5:4), međutim Vilijams je napravila brejk za veliku pobjedu.

Njemačka teniserka Anđelik Kerber prva je finalistkinja ovogodišnjeg Vimbldona.

Kerber je u polufinalu savladala letonsku igračicu Jelenu Ostapenko rezultatom 6:3, 6:3, poslije nešto manje od 70 minuta igre.

Deseta igračica na WTA listi je je poslije 3:3 u prvom setu napravila seriju od šest vezanih poena kojom je prelomila pitanje pobjednika, da bi trijumf mogao da bude ubjedljiviji da nije pretrpjela brejk u finišu, kada je već vodila 5:1.

Ona je na taj način došla do drugog vimbldonskog finala, pošto je 2016. u izgubila od Serene Vilijams, a u subotu će igrati za treći Gren slem trofej u karijeri, prvi u Londonu.

Iste godine kada je osvojila US Open najbolja je bila i na Australijan Openu.

(b92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije